Nový Jičín zlikviduje autovraky zdarma

04.06.2016 8:27

Občané Nového Jičína se mohou bezplatně zbavit autovraků. Ojetiny leze předat k ekologické likvidaci od 6. do 10. června 2016 v autovrakovišti na Jeremenkově ulici 3 v Šenově u Nového Jičína (bývalý areál kasáren).

Nový Jičín zlikviduje autovraky zdarma
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

Bezplatně lze zlikvidovat motorová vozidla kategorie M1, což jsou osobní čtyřkolová vozidla a N1, tedy malá nákladní auta do 3,5tuny. Za každý kompletní starý vůz vyplatí provozovna minimálně 500 korun. Ve stanoveném termínu mohou občané také požádat o bezplatný odvoz nepojízdných aut přímo od svých obydlí, a  to na telefonním čísle 602 527 419.

„Při předání je nutno uvést, že se jedná o akci města Nový Jičín, aby majitelé autovraků mohli využít výhodných podmínek ekologické likvidace ojetin. Město například zajistilo vyplacení garantované částky za kompletní ojetý vůz. Oproti jiným rokům se autovraky mohou odevzdávat po celý pracovní týden a nejen v jednom termínu. Otevírací doba autovrakoviště PARTR je v pondělí a úterý od 7.00 do 11.30 a od 12.00 do 15.30 hodin. Ve středu 7.00 do 11.30 a od 12.30 do 17.00hodin a ve čtvrtek a v pátek od 7.00 do 11,30 a od 12.00 do 15.00 hodin,“ uvedla Marta Kiššová z odboru životního prostředí novojičínské radnice.

Každý majitel vozidla obdrží na místě potvrzení o převzetí autovraku k ekologické likvidaci. Toto potvrzení slouží jako doklad při trvalém vyřazení vozidla z provozu.

„Při předání vozidla musí motorista předložit velký technický průkaz. Majitel uvedený v tomto průkazu musí být přítomen a prokázat se občanským průkazem. Autovrak lze předat i na základě plné moci od majitele, která nemusí být úředně ověřena,“ dodala Kiššová.

Podrobnější informace lze získat na Městském úřadu Nový Jičín, odboru životního prostředí, v kanceláři číslo 306. Kontaktní osobou je Marta Kiššová, telefon: 556 768 365, e-mail: mkissova@novyjicin-town.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…