Občané na Vsetíně hlasovali o konečné podobě TOP 10

11.07.2017 10:48

547 osob se zapojilo do hlasování o hledání TOP 10 problémů a příležitostí Vsetína. V průběhu června tak měli občané možnost hlasovat o konečném pořadí, ale také napsat vlastní podnět.

Občané na Vsetíně hlasovali o konečné podobě TOP 10
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Prvního června se ve vsetínském domě kultury konalo pravidelné setkání s občany S námi pro vás za jeden provaz, kteří zvolili TOP desítku, nicméně o konečném pořadí se rozhodlo až během červnového on-line hlasování. Největším skokanem v hlasování je podnět – Vybudovat městskou tržnici (ovoce, zelenina), který se z původně sedmého místa dostal na druhou příčku.

Prvního června se ve velkém sále domu kultury sešlo téměř 120 lidí, kteří u tematických stolů, jež byly zaměřeny na oblast životního prostředí a rozvoj města, dopravu, sociální služby, kulturu, sport a volný čas, školství, podnikatelské prostředí a cestovní ruch vybírali největší příležitosti a problémy Vsetína. „Přítomní občané nadefinovali celkem sto sedm problémů, z nichž se následně vybrala TOP desítka. O konečném pořadí jednotlivých podnětů však rozhodli až občané prostřednictvím online hlasování na webu města Vsetína, kde měli možnost dát dva hlasy, ale připsat i jeden vlastní podnět,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová s tím, že nejvíce občanů hlasovalo pro výrazné zvýšení finančních prostředků pro sociální služby na Vsetíně, pak pro vybudování městské tržnice na ovoce a zeleninu a řešení nedostatku provozních zaměstnanců v mateřských a základních školách.

Konečné pořadí TOP 10 včetně počtu hlasů:

Pořadí

Podnět

počet hlasů

1)

Výrazně zvýšit finanční prostředky pro sociální služby ve Vsetíně

186

2)

Vybudovat městskou tržnici (ovoce, zelenina)

136

3)

Řešit nedostatek provozních zaměstnanců v MŠ a ZŠ

129

4)

Rekonstruovat dům kultury a modernizovat vnitřní vybavení vč.

jevištních technologií

127

5)

Zlepšit vzájemné návaznosti systému veřejné dopravy (vlak

–        příměstská doprava – MHD) - návaznost grafikonu na vlaky

94

6)

Vybudovat chybějící venkovní amfiteátr (nevyhovující altán v parku)

60

7)

Zlepšit vybavení městských lázní

56

8)

Vybudovat parkoviště pro kola (stojany) ve městě

40

9)

Opravit most přes Bečvu u průmyslovky

29

10)

Zprovoznit odpolední klub pro středoškoláky

16

Kromě samotného hlasování mohli občané také napsat vlastní podnět. „Celkem se sešla více jak stovka nových podnětů a mezi nejčastěji se opakující patřily Řešení nevyhovujícího stavu školních sportovišť. Realizace již přichystané revitalizace školního sportovního areálu ZŠ Sychrov. Opravení či rozšíření parkoviště u polikliniky. Zavedení pozice vrátného ve školách nebo vytvoření více parkovacích míst v centru města, ale i na sídlištích,“uvedl Marek Mikuš, koordinátor místí Agendy 21 a Projektu Zdravé město a dodal: „Zbývající podněty však také nezapadnou a vsetínská radnice se všemi bude zabývat a hledat jejich vhodné řešení.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…