Obměna vozového parku náchodských hasičů i nadále pokračuje

24.07.2016 14:47

Náchodským hasičům bylo předáno nové výjezdové vozidlo, které putovalo do hasičského družstva Náchod-Babí.

Obměna vozového parku náchodských hasičů i nadále pokračuje
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

“O hasiče pečujeme dlouhodobě, v první řadě bylo třeba se zaměřit na obnovu jejich techniky, která se nám postupně daří. Z rozpočtu města každoročně uvolňujeme nemalý objem finančních prostředků, nové vozidlo pro hasiče na Babí přišlo na 300 tisíc korun,” uvedl starosta Jan Birke, který se také při předání jízdu v novém vozidle osobně vyzkoušel. 

Jedná se vozidlo Ford TRANSIT s devíti místy k sezení (rok výroby 2007). Vozidlo je v jednotce sboru dobrovolných hasičů zařazeno jako velitelský vůz. Slouží prioritně pro potřeby velitele družstva a dále pro přepravu zasahujících hasičů k zásahu. Díky počtu míst k sezení je možné vozidlo využít k evakuaci ohrožených obyvatel a k dopravě humanitární pomoci na místo určení (například při povodních). Využití najde také při přepravě mladých hasičů na jejich soutěže a akce s mládeží. Náchodští hasiči se tak nemusí obávat o nastupující generaci. Současně se zakoupením nového vozidla byl repasován stávající přívěs PPS 12, který slouží pro přepravu požární stříkačky a potřebného vybavení pro zásah. Přípravné práce pro změnu barvy vozidla a montáž potřebného zařízení provedli sami dobrovolní hasiči.

"Nové vozidlo nahradilo dopravní automobil Avia 21 Furgon (rok výroby 1984). Jeho provoz byl značně neekonomický z důvodu častých poruch. Samozřejmě jízda s novým vozidlem je mnohem bezpečnější díky řadě bezpečnostních prvků vozidla, které starý dopravní automobil postrádal”, upřesnil velitel družstva Petr Hornych a dodal: "Nové vozidlo je navíc možné řídit s řidičským oprávněním skupiny „B“, což je veká výhoda oproti staršímu vozidlu, na který byl nutný řidičský průkaz na nákladní automobily."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…