Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu

10.12.2016 20:07

Náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek a zástupci komise ACES, která uděluje titul Evropské hlavní město sportu, se v sobotu 10. prosince setkali na kluzišti na Letné, aby společně uzavřeli rok, kdy Praha byla nositelem titulu.

Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu
Foto: Praha.eu
Popisek: Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu

Ceremoniál proběhl symbolicky na sportovišti, na kluzišti, které Praha dala zdarma k dispozici na celý prosinec svým obyvatelům. Navázal na setkání zástupců z různých sportovních svazů s delegací ACES v Rezidenci primátora hl. m. Prahy, které uskutečnilo 9. prosince 2016. Při něm předal náměstek Petr Dolínek delegaci ACES pamětní listy a stříbrné mince s motivem Praha Evropské hlavní město sportu.

„V minulosti šlo v Praze do sportu kolem 300 až 350 milionů korun ročně, postupně se ta částka zvyšovala a letos, protože se podařilo uvolnit peníze pro městské části a školy, prostředky na sport překročí 700 milionů. Příští rok to nebude tak velká částka, ale rozhodně půjde o více než 600 milionů korun,“ řekl při dnešním závěrečném ceremoniálu titulu Evropské hlavní město sportu náměstek primátorky Dolínek.

Jak dále připomněl, velké investice představuje program výstavby sportovišť u základních a středních škol. Opravena byla řada sportovišť – například atletická hala na Strahově, kde trénují hlavně děti a mládež, ale třeba i fotbalové hřiště v jedné z nejmenších městských částí - v Královicích.

Slavnostní program na kluzišti na Letné pokračoval soutěžemi na ledě a exhibičními vystoupeními krasobruslařů a hokejistů. Představili se i vítězové nedávného mistrovství světa v sledge hokeji v japonském Tomakomai.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.