Olomouc: Letecký den připomene stoleté výročí i bitvu o Británii

22.08.2018 13:01

Letoun Supermarine Spitfire, na kterém létala většina pilotů z olomouckého letiště během své účasti ve II. světové válce v bitvě o Británii, bude v sobotu 25. srpna hlavním lákadlem Leteckého dne.

Olomouc: Letecký den připomene stoleté výročí i bitvu o Británii
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Šestnáctý ročník olomouckého Leteckého dne začne už v pátek 24. srpna odpoledne na letišti v Neředíně. Tento den nabídne od 15 hodin vyhlídkové lety a možnost pozorovat letecký provoz v doprovodu hudby. V podvečer pak k nebi vzlétnou horkovzdušné balony.

„Hlavní program je připraven na sobotu a bude mít čtyři sekce. Jednou z nich je výstava věnovaná stému výročí olomouckého letiště a pilotům, kteří zde prošli výcvikem,“ zdůraznil primátor Antonín Staněk. Právě na ní bude k vidění skutečný Spitfire.

Zastoupena bude i modelářská sekce

Letecká akrobacie v podání Marky Hyky odstartuje v sobotu hlavní program hodinu po poledni. V ní se předvede i akrobacie větroňů, stroje Tiger Moth, historická letadla a uskuteční se para výsadek. Silně bude na Leteckém dni zastoupena také modelářská sekce, která nabídne i ukázky leteckých bitev z první a druhé světové války. To vše doplní možnost vyzkoušet si virtuální realitu nebo ukázky vojenské techniky.

Během soboty bude také posílen tramvajový provoz na lince číslo 7, na níž budou jezdit tříčlánkové nízkopodlažní, případně spřažené, tramvaje. Podobně tomu bude v době konání Leteckého dne i na lince číslo 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.