Olomouc: Město a předsedové KMČ bilancovali a plánovali

18.01.2017 11:30

Činnost komisí městských částí, hodnocení dosavadní spolupráce nebo investiční plány pro rok 2017. Tyto okruhy se staly hlavními tématy pro diskusi, která se odehrála v rámci pravidelného setkání vedení města s předsedy komisí městských částí.

Olomouc: Město a předsedové KMČ bilancovali a plánovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Smyslem každoročního setkání je nejen hodnocení stavu spolupráce města s komisemi, představení investic či plánovaných projektů, ale také výměna informací o tom, co funguje nebo naopak o tom, kde existují rezervy,“ uvedl primátor Antonín Staněk. „Jako svébytné součásti města, které si stanovují své priority a řeší podněty občanů, je vnímám jako důležité pojítko pro komunikaci samosprávy s veřejností “ dodal primátor.

Během pracovního setkání byli předsedové komisí obeznámeni s investičním plánem města, plánem odpadového hospodářství, novým projektem, jenž bude veřejnosti prezentovat činnost a fungování jednotlivých komisí, a závěrem diskutovali otázky na aktuální témata. V debatě se zástupci samosprávy se tak objevily otázky na téma plánované průmyslové zóny v areálu bývalých kasáren v Neředíně, dopravního řešení kruhového objezdu u Globusu nebo stavu rozpracovaných či projektovaných investičních akcí v jednotlivých částech města. „Do obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury chceme v letošním roce investovat bezmála 70 milionů korun. Částka čítající 164 milionů je v rozpočtu města vyčleněna na rozestavěné investiční akce a finanční prostředky pro nově zahajované akce jsou alokovány v objemu 177 milionů korun,“ informoval předsedy komisí náměstek primátora Filip Žáček.

Do každé z 27 městských částí směřuje z rozpočtu města Olomouce částka ve výši 300 tisíc korun na opravy komunikací a chodníků. „Dalších 2,7 milionu korun o nichž rozhoduje rada města, plyne na ty akce, které vaše komise řadí mezi své investiční priority,“ připomněl náměstek primátora Pavel Urbášek.

Komise městských částí jsou poradním orgánem samosprávy. Stanovují si priory zejména v oblasti investic, podílí se na spolkovém životě v městských částech a na základě připomínek obyvatel předkládají radě města a magistrátu podněty i návrhy na jejich řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.