Olomouc: Mladí jazzmani z Veenendaalu navštívili primátora

16.02.2017 19:51

Partnerství s městem a jazzový koncert v Olomouci přivedly deset členů skupiny Escalate z nizozemského Veenendaalu k primátorovi. Mladí jazzmani zahráli v Olomouci v pondělí 13. února v rámci společného koncertu s olomouckou kapelou Blue Apple. Až na jednu výjimku se členové hudebního uskupení podívali do Olomouce vůbec poprvé.

Olomouc: Mladí jazzmani z Veenendaalu navštívili primátora
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Olomouc je nádherné město, plné mladých lidí a krásných historických budov,“ nešetřili při své návštěvě radnice mladí hudebníci superlativy. „Atmosféra koncertu byla moc příjemná, město kulturou žije.“ „Jsem rád, že se vaše první zahraniční vystoupení uskutečnilo právě v Olomouci,“ reagoval s úsměvem primátor Antonín Staněk.

Poslechnout si mladé jazzmany a rozšířit si hudební obzory přišli v pondělí do Jazz Tibet Clubu nejen Olomoučané, ale zejména studenti univerzity. „Univerzitní Olomouc se může mimo jiné pochlubit i tím, že se na zdejší Filozofické fakultě Univerzity Palackého vyučuje nizozemština formou magisterského studia a naši studenti si své znalosti ověřují každé léto také na tříměsíční stáži ve firmách ve Veenendaalu,“ doplnil primátor s tím, že si jazz rád poslechne jako jednu z hudebních alternativ.

Hudební uskupení Escalate se dvěma zpěvačkami vzniklo v nizozemském Veenendaalu před dvěma lety. „Nehrajeme své vlastní skladby, hudbu většinou přebíráme a dáváme ji vlastní aranžmá a režii, třeba podle toho, při jaké příležitosti vystupujeme,“ vysvětlují veenendaalští hudebníci, kteří se mimo jiné chystají letos na jaře vystoupit u příležitosti královských oslav. Druhý koncert v rámci jejich turné v Česku čeká skupinu Escalate v Brně.

Olomouc a Veenendaal oslaví příští rok v dubnu již čtvrt století trvání partnerství. Veenendaal je jedno z měst, s nímž spolupráce patří k nejaktivnějším. Rozkládá se přímo v srdci země, nedaleko hlavního města stejnojmenné provincie Utrechtu. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…