Olomouc: Nová část cyklostezky a dva opravené mosty. Investice v Řepčíně a Hejčíně jsou u konce

21.10.2016 13:29

Celkem 3,5 milionu korun putovalo v posledních týdnech do městských částí Olomouc-Řepčín a Olomouc-Hejčín. Stavební firmy na pomezí těchto dvou městských částí právě dokončily stavbu nové části cyklostezky vedoucí k parkovišti u tzv. hejčínských luk a opravu dvou mostů přes Mlýnský potok.

Olomouc: Nová část cyklostezky a dva opravené mosty. Investice v Řepčíně a Hejčíně jsou u konce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Více než o měsíc dříve stihla stavební firma ukončit práce na téměř 200metrovém úseku cyklostezky, která dělí katastry Řepčína a Hejčína. Díky této nové části vznikne asi 3,5 kilometru dlouhá ucelená cyklostezka, která se stane součástí hojně využívané tzv. moravské cyklotrasy. O to pohodlnější tak nyní bude pohyb cyklistů z města směrem do Litovelského Pomoraví a zpět,“ vysvětluje investiční náměstek primátora města Olomouce Filip Žáček. Nový úsek cyklostezky podél Mlýnského potoka, souběžný s ulicí Břetislavova, má asfaltobetonový povrch a je široký 3,5 metru. Stavba vyšla na téměř 1,5 milionu korun, část nákladů pokryla dotace poskytnutá Olomouckým krajem.

V blízkosti nové části stezky pro cyklisty probíhaly rovněž práce na rekonstrukci dvou mostů přes Mlýnský potok - z ulice Martinova a Jarmily Glazarové. „Díky nižším nákladům po vysoutěžení rekonstrukcí několika mostů přes Mlýnský potok nám zůstala rezerva, kterou jsme mohli použít na opravu těchto dvou mostů na pomezí Hejčína a Řepčína. Ty již byly také v havarijním stavu,“ říká primátor města Olomouce Antonín Staněk. U obou mostů bylo potřeba provést sanaci nosné betonové konstrukce, opravit poškozené římsy a osadit nové zábradlí. Nového povrchu se dočkal také mostní svršek. Práce na opravách dvou mostů vyšly zhruba na 2 miliony korun.

V letošním roce vyčlenila olomoucká radnice částku téměř 10 milionů korun, která je směřována na opravy mostů zejména přes Mlýnský potok v Olomouci a pak také přes řeku Oskavu v Chomoutově. Do konce října skončí například rekonstrukce mostu na nábřeží Přemyslovců. Podobné investice se plánují i na příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.