Olomouc: Okresní hospodářská komora hodnotila uplynulý rok a řešila spolupráci

22.01.2017 17:49

Nedostatek lidí v technických profesích a potřeba řešit odborné vzdělávání a návaznost na reálný pracovní proces. Taková témata vévodila diskusi, která se uskutečnila u příležitosti setkání členů, příznivců a přátel Okresní hospodářské komory Olomouc. Účastnici měli možnost zhodnotit uplynulý rok a zejména probrat témata k budoucí spolupráci.

Olomouc: Okresní hospodářská komora hodnotila uplynulý rok a řešila spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Cílem akce bylo bližší neformální seznámení jednotlivých účastníků a zejména diskuze nad tématy, která trápí podnikatele a patří mezi hlavní činnosti Okresní hospodářské komory. „Stěžejním tématem je spolupráce firem a středních škol tak, aby se narovnala nabídka a poptávka na trhu práce. Firmy velmi trápí nedostatek pracovníků a mnohdy musejí odmítat zakázky, nebo pracně hledat agenturní zaměstnance z ciziny,“ komentoval setkání ředitel OHK Olomouc Radim Kašpar.

Účastníci setkání kopírovali strukturu členů Okresní hospodářské komory, město zastupoval náměstek primátora Martin Major a vedoucí oddělení hospodářského rozvoje magistrátu. „Setkání bylo praktické a podnětné, oceňuji zvyšující se aktivitu olomoucké Okresní hospodářské komory,“ zhodnotil náměstek Major a přislíbil hlubší spolupráci komory s městem.

Setkání se účastnili zástupci z řad malých živnostníků, ředitelé malých a středních firem i středních škol a nechyběli představitelé významných zaměstnavatelů jako například Sigma Group, Papcel, Koyo Bearings, Univerzita Palackého či Moravská vysoká škola Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…