Olomouc: Světová rarita na EXOTĚ 2018 - africký vysokohorský papoušek žlutočelý

25.09.2018 8:36

Mezinárodní výstava exotického ptactva EXOTA Olomouc 2018 se uskuteční 12. až 14. října 2018 na výstavišti Flora v Olomouci.

Olomouc: Světová rarita na EXOTĚ 2018 - africký vysokohorský papoušek žlutočelý
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Návštěvníci letošního ročníku mezinárodní výstavy exotického ptactva EXOTA Olomouc 2018 budou moci spatřit opravdovou raritu. Vůbec poprvé na světě zde bude veřejně vystaven papoušek žlutočelý (Poicephalus flavifrons), vysokohorský druh původem z Etiopie. V zajetí se tento ptačí druh objevuje velmi ojediněle. O to zajímavější bude expozice na EXOTĚ Olomouc 2018, již bude tvořit chovný pár těchto papoušků s letošními mláďaty. Na výstavu, která se uskuteční od 12. do 14. října 2018 na olomouckém výstavišti Flora, je zapůjčí chovatel ze Slovenska.

„Papoušek žlutočelý je opravdovým unikátem, za čtyřicet let existence EXOTY Olomouc jsme jej dosud nevystavovali. A nemáme informace o tom, že by se objevil na nějaké jiné výstavě kdekoli na světě,“ říká Jan Sojka, ředitel výstavy EXOTA Olomouc 2018. Bezesporu půjde o největší zajímavost na výstavě, která nabídne okolo 250 ptačích druhů ze všech kontinentů vyjma Antarktidy. Kromě papoušků budou k vidění i tukani, bažanti, okrasná drůbež a drobní exoti. Část výstavy bude soutěžní, zaměřená na výstavní ptáky, ať už jde o andulky, kanáry, zebřičky, korely a další.

Exota Olomouc patří mezi největší výstavy svého druhu v Evropě. Tradici drží již čtyři desetiletí a láká desítky tisíc návštěvníků nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Belgie, Holandska, Maďarska a dalších zemí. Pro veřejnost bude otevřena v pátek 12. a sobotu 13. října 2018 od 8 do 18 hodin a v neděli 14. října 2018 od 8 do 17 hodin. Vstupné činí 140 Kč pro dospělé, 90 Kč pro děti od šesti do 17 let a 280 Kč rodinné vstupné. Děti do šesti let, ZTTP a ZTP mají vstup zdarma.

Další informace naleznete na internetových stránkách www.exotaolomouc.cz nebo na Facebooku na adrese www.facebook.com/pages/EXOTA-Olomouc, kde budou i v průběhu výstavy zveřejňovány aktuality, fotografie a videopřenosy přímo z olomouckého výstaviště Flora.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…