Olomouc: Uživatelé sociálních služeb získají více informací o poskytovaných službách

11.12.2011 14:26

Již od letošního září vzniká projekt, který uživatelům přiblíží poskytování sociálních služeb. Na projekt s názvem „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb" získalo město Olomouc finanční podporu z Evropské unie a státního rozpočtu a jeho zahájení proběhne 12. prosince úvodní konferencí.

Olomouc: Uživatelé sociálních služeb získají více informací o poskytovaných službách
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Zahajovací konference se uskuteční v pondělí 12. prosince 2011 ve velké zasedací místnosti budovy Magistrátu města Olomouce v Hynaisově ulici. Cílem konference je představení nového projektu, jeho aktivit a záměrů a prezentace novinek a aktuálních trendů v poskytování sociálních služeb v Olomouci. Konference je určena zejména pro poskytovatele sociálních služeb v Olomouckém kraji, zástupcům měst a obcí Olomouckého kraje i uživatelům sociálních služeb a široké veřejnosti.

Město Olomouc využívá plánování rozvoje sociálních služeb již od roku 2005 a podílí se na něm řada odborníků z řad poskytovatelů sociálních služeb, veřejnosti, samotných uživatelů sociálních služeb i zástupců statutárního města Olomouc. „Cílem je zjistit, co lidé v sociálních službách opravdu potřebují, jak můžeme pomoci zlepšit jejich život, zjistit jejich potřeby a hledat ta nejlepší řešení v sociální oblasti, které budou předcházet sociálnímu vyloučení jedinců i skupin. Aby každý, kdo se dostane do nepříznivé sociální situace, ať už kvůli jakémukoliv postižení, nebo se ocitne v nouzi, dostal šanci na odbornou pomoc a zlepšení životních podmínek," vysvětluje náměstkyně primátora Eva Machová.

Tento projekt umožní zkvalitnit komunikaci mezi poskytovateli sociálních služeb a zástupci města Olomouc, podpoří lepší zapojení uživatelů sociálních služeb do procesu plánování, tak aby se zapojili nejen uživatelé sociálních služeb, ale i laická veřejnost. Vznikne tedy veřejný elektronický katalog poskytovatelů sociálních služeb, který napomůže zvýšení informovanosti o sociálních službách v Olomouci. Další částí projektu je uspořádání veletrhu poskytovatelů sociálních služeb, kde se představí veřejnosti a zároveň také nabídne bohatý kulturní program. „Připravíme seminář zaměřený na dluhové poradenství a v závěru projektu bychom také rádi vytvořili již třetí plán rozvoje sociálních služeb města Olomouce na období 2013 - 2015," dodává náměstkyně.

Projekt je hrazený z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu. Bude ukončen v únoru 2013. Výše dotace činí 2 703 663,20 Kč.

Podrobné informace o průběhu akce naleznete na webových stránkách procesu plánování sociálních služeb v Olomouci - www.olomouc.eu/kpss, nebo u manažerek projektu Mgr. Moniky Zbožínkové a Mgr. Petry Hemžské, tel. 585 562 109, 602 327 544.

Další zprávy z Olomouce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…