Olomouc si na tradičních místech připomene Den vítězství

07.05.2018 15:49

Po šesti letech zničující války a brutálního okupačního režimu utichly toho dne zbraně a do života lidí se vrátil mír. Od té doby si nejen u nás připomínáme 8. května konec 2. světové války a Den vítězství. V Olomouci se k těmto oslavám mohou lidé připojit na třech místech.

Olomouc si na tradičních místech připomene Den vítězství
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Už v 9 hodin se odehraje vzpomínkový akt u památníku obětem světových válek v Olomouci – Řepčíně ve Svatoplukově ulici. V 10 hodin začne pietní vzpomínka u památníku Rudé armády v Čechových sadech v Havlíčkově ulici. Ve stejném čase, tedy v 10 hodin, začnou oslavy v areálu Ústředního hřbitova v Olomouci. Zde se pietní akty odehrají na čtyřech místech, nejprve na vojenském pohřebišti Rudé armády, dále u Památníku odboje, u Památníků letců a na pohřebišti amerických vojáků. Program zde bude doprovázet Vojenská hudba Olomouc.

Obřadů se zúčastní představitelé města, Armády České republiky, vojenští veteráni a také zástupci dalších institucí a sdružení.

Už minulý týden ve středu 2. května se odehrál první z pietních aktů u památníku obětí nacistického vraždění na konci války, konkrétně účastníků Přerovského povstání v Olomouci – Lazcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…