Opava: Vnitroblok Masařské oživí nové stromy

12.10.2016 7:31

Opava byla letos v lednu vyhlášena jako nejúspěšnější město v soutěži ve třídění nápojových kartonů. Obyvatelé města v období loňského dubna až září nasbírali o 1200 kilogramů těchto použitých obalů více než ve stejném období předchozího roku a jednoznačně vyhráli v konkurenci dalších pěti měst v klání nazvaném „Kam s nápojáčem“.

Opava: Vnitroblok Masařské oživí nové stromy
Foto: Opava
Popisek: Opava

Stotisícovou výhru nyní radnice investuje do oživení a omlazení zeleně ve vnitrobloku ulice Masařská, která je v těsném sousedství jedné z hlavních opavských ulic v centru města – Masarykovy třídy.

„Během následujících týdnů zde budou vysázeny stromy v jednoduché kompozici prstence, který kopíruje tvar ostrůvku zeleně. Konkrétně se jedná o 12 javorů kultivaru Acer platanoides ?Emerald Queen? s obvodem kmene 14 až 16 cm. Dále zde bude založen nový parkový trávník,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Marie Vavrečková s tím, že v těchto dnech se kácejí staré dřeviny.

Protože výsadba bude provedena ve větším rozsahu než by bylo možno pokrýt ze získané výhry, přidá radnice z rozpočtu odboru životního prostředí z akce obnova zeleně dalších 55 tisíc korun. Veškeré práce by měly být hotovy do konce listopadu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.