Opravy ulic v Jablonci nad Nisou jsou v plném proudu

14.06.2017 21:25

Jarní a letní období je časem oprav a stavebních prací. Spolu s velkými investičními akcemi, jako je rekonstrukce Vrkoslavické nebo zpevnění ulice Smrkové, v Jablonci nad Nisou také probíhají opravy ulic a chodníků.

Opravy ulic v Jablonci nad Nisou jsou v plném proudu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Hotové už jsou na jaře avizované velkoplošné opravy za více než čtyři miliony korun. I nadále radnice pokračuje v opravách výtluků po zimě. Celkem jde letos do oprav komunikací více než 21 milionů korun. Dalších 18 milionů putuje do ulic v Jablonci z rozpočtu na investice.

Velkoplošné opravy povrchů

Velkoplošných oprav povrchů se dočkaly ulice 1. máje, Mechová, J. Hory, Písečná, Dubová, Zahradní a Korejská v úseku Průmyslová-Opletalova. Naplánovány jsou ještě práce na polovině ulice Na Kopci a části 9. května.

Velkoplošné opravy čekají i chodníky. Během prázdnin bude pokračovat oprava dalšího úseku chodníku v Prosečské ulici, tentokrát půjde o 200 m úsek od Dinexu po ulici Nad Školkou. Nový povrch také dostane 150 m chodníku v Rychnovské od ulice Jasanové směrem ke škole.

I letos dojde na propustky a mosty

Na prázdninové měsíce je připravena oprava propustku v Zeleném údolí za cca 900 tisíc korun a také se počítá s rekonstrukcí mostu na Tyršově stezce. Ten už je několik let v havarijním stavu a z tohoto důvodu má sníženou nosnost na 3,5 t. Most nad Mohelkou spojuje ulici Rychnovskou a Tyršovu stezku. Po rekonstrukci bude z Rychnovské ulice široký 9,5 metru a z Tyršovy stezky 5,8 metru. Šířka rozpětí mostních pilířů nad vodou bude 3,6 metru. V rozpočtu se na opravu počítá s částkou 2 miliony korun a stavební práce vypuknou během prázdnin.

Aktuálně je v přípravě projekt na opravu lávky v ulici Na Můstku, která je zavřená z důvodu havarijního stavu. Lávka přes Nisu ústí do podchodu pod železniční tratí. Oprava zatím nemá konkrétní termín.

Výkopové práce

Loňský rok díky revitalizaci topné sítě a modernizaci dalších inženýrských sítí v Jablonci nad Nisou vstoupil do historie jako rok s nejvyšší stavební činností na komunikacích. Ve městě bylo otevřeno 274 výkopů a ve většině případů se jednalo o dlouhé liniové stavby. Do výkopů postupně vstupovali správci různých sítí a bylo náročné vše zkoordinovat a následně uvést do původního stavu. Některé ulice, jako např. Sadová, U Balvanu nebo Pasířská dostaly před zimou pouze provizorní povrch, na finální asfalt si počkají nejpozději do poloviny října letošního roku.

K 12. červnu eviduje oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu 54 otevřených výkopů a 72 výkopů už je opět zahrnuto a předáno do užívání. Letos se spíš než o liniové stavby jedná o jednotlivé výkopy z důvodu havárií nebo budování přípojek k objektům. Liniové stavby v letošním roce tvoří zhruba desetinu loňského objemu.

V současné době se pracuje v Blanické ulici, která je v úseku Janáčkova-Venušina rozkopaná kvůli práci na kanalizačním a vodovodním řadu. Hotovo by mělo být do poloviny července.

Plynaři v těchto dnech kopou v ulicích Nová Osada, M. Švabinského a V. Vančury. Na Nové Osadě a v ulici M. Švabinského po plynařích vstoupí do výkopu ještě vodaři a bude se předělávat vodovod a kanalizace. Finální povrchy pak všechny ulice dostanou na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…