Ostrava: Do nitra radniční věže

16.04.2014 20:46

Chcete se podívat do tajuplných prostor Vyhlídkové věže Nové radnice - do prostor běžně veřejnosti nepřístupných? Po 292 schodech můžete 19. dubna vystoupat nitrem věže až na vyhlídkovou terasu.

Ostrava: Do nitra radniční věže
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Během cesty vám průvodci OIS podají komentář k historii stavby a povyprávějí o dalších zajímavostech týkajících se Nové radnice.

Schodiště v útrobách věže se veřejnosti zpřístupňuje jen dvakrát do roka. Uvnitř mohou návštěvníci spatřit například 16 šroubů, kterými je 155 tun vážící věž připevněna. Ochoz věže se nachází ve výšce 72 metrů, celá věž shlíží na krajské město z výše 85,6 metru.Prohlídky se konají od 9 do 17 hodin vždy v půlhodinových intervalech. Sraz je v 6. patře Nové radnice na pobočce OIS. Vstupné se platí na místě, dospělí zaplatí 50 Kč, děti, studenti a senioři 40 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…