Ostrava: Do nitra radniční věže

16.04.2014 20:46

Chcete se podívat do tajuplných prostor Vyhlídkové věže Nové radnice - do prostor běžně veřejnosti nepřístupných? Po 292 schodech můžete 19. dubna vystoupat nitrem věže až na vyhlídkovou terasu.

Ostrava: Do nitra radniční věže
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Během cesty vám průvodci OIS podají komentář k historii stavby a povyprávějí o dalších zajímavostech týkajících se Nové radnice.

Schodiště v útrobách věže se veřejnosti zpřístupňuje jen dvakrát do roka. Uvnitř mohou návštěvníci spatřit například 16 šroubů, kterými je 155 tun vážící věž připevněna. Ochoz věže se nachází ve výšce 72 metrů, celá věž shlíží na krajské město z výše 85,6 metru.Prohlídky se konají od 9 do 17 hodin vždy v půlhodinových intervalech. Sraz je v 6. patře Nové radnice na pobočce OIS. Vstupné se platí na místě, dospělí zaplatí 50 Kč, děti, studenti a senioři 40 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…