Ostrava: Historická výstava putuje do centra

07.08.2017 11:31

Ve druhé půlce prázdnin bude výstava s názvem Od Petřkovické venuše k Dolní oblasti, která symbolizuje cestu, kterou naše město urazilo na své pouti od pravěku až po současnost, k vidění v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 7. srpna v 16 hodin v Galerii MOaP v prvním patře radnice obvodu na náměstí Dr. E. Beneše.

Ostrava: Historická výstava putuje do centra
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Výstava byla připravena při příležitosti oslav 750. výročí první písemné zmínky o Ostravě Archivem města Ostravy. Postupně během roku prochází všemi ostravskými obvody. Čtyři základní panely jsou společné, další panel se zabývá významnými mezníky v dějinách obvodu, v němž se výstava právě nachází.

Panel věnovaný městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz do značné míry doplňuje, respektive rozšiřuje informace přinášené na čtyřech základních panelech a podtrhuje úlohu, jež připadla Moravské Ostravě jako krystalizačnímu jádru současné moravsko-slezské metropole. U sousedního Přívozu pak vyzvedává naprosto jedinečný přerod někdejší malé zemědělské vesnice v moderní průmyslové město v průběhu 19. století.

Výstava Od Petřkovické venuše k Dolní oblasti je v centrálním městském obvodu doplněna o výstavu Vycházky pod kloboukem, díky kterým mohou zájemci už třetím rokem putovat historií a dneškem Moravské Ostravy a Přívozu. Na panelech jsou připomenuty vycházky historickým centrem, Sokolskou ulicí, třídou 28. října, ulicemi Poděbradovou, Výstavní, Gajdošovou a dalšími.

Obě výstavy budou veřejnosti přístupné v úředních hodinách až do konce srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…