Ostrava: Koledníci budou opět vybírat pro tříkrálovou sbírku

03.01.2012 9:08

Už podvanácté se bude konat také v Ostravě Tříkrálová sbírka, která již tradičně proběhne v první polovině ledna (od 1. do 14. ledna).

Ostrava: Koledníci budou opět vybírat pro tříkrálovou sbírku
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jedná se o největší sbírkovou akci, která má celorepublikovou působnost a je do ní zapojena široká veřejnost. Symbolem akce jsou postavy tří králů, které chodí koledovat do domácností a zanechávají za sebou svůj podpis na zárubni dveří navštívené domácnosti K + M + B.

Minulý rok byl pro Diecézní charitu ostravsko-opavskou ve znamení prozatím nejvyššího výtěžku sbírky od roku 2000, kdy se sbírka konala poprvé. Výtěžek překonal hranici 12 milionů korun. Do terénu vyšlo přes 6 000 dobrovolníků – koledníků, vybíralo se do více než 2,5 tisíce pokladniček s logem Charity. Výtěžek je určen na záměry jednotlivých Charit, které podporují rozvoj a činnost charitních služeb či středisek.

I letos jsou nejčastěji podporované projekty pro seniory, nemocné a handicapované, podpořeny budou také služby pro lidi bez domova a v materiální nouzi, stejně jako aktivity pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …