Ostrava: Lze žádat o dotace v souvislosti s uctěním narozenin města

23.02.2017 20:40

Do 10. března mohou organizace, spolky i jednotlivci žádat o dotaci na výstavy, přednášky, publikace, představení a další aktivity navazující na oslavy 750 let od první písemné zmínky o Ostravě. Město pro ně vyčlenilo 850 tisíc korun; výše dotace na jeden projekt může činit maximálně 50 tisíc korun.

Ostrava: Lze žádat o dotace v souvislosti s uctěním narozenin města
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„V návaznosti na dobré zkušenosti z loňského roku při připomenutí 400. letého výročí od úmrtí Williama Shakespeara je i nyní smyslem a snahou vyhlášení této výzvy vtáhnout do dění v rámci oslav co nejvíce subjektů a nabídnout jim prostor, v rámci něhož by mohly svými aktivitami program obohatit. Mám za to, že by se vyhlašování dotačních programů spojených s konkrétními akcemi mohlo stát tradicí. V příštím roce se k podobné úvaze nabízí 90leté výročí od úmrtí hudebního skladatele Leoše Janáčka, k němuž má naše město velmi silný vztah,“ vysvětlil účel této dotace náměstek primátora pro kulturu Zbyněk Pražák.

O poskytnutí dotací, příspěvků a transferů rozhodnou orgány města nejpozději do konce dubna 2017. Hodnocení žádostí a projektů se řídí Programem podpory kultury a zachování kulturního dědictví na území statutárního města Ostrava v letech 2016–2020. Projekty musí být ukončeny nejpozději 31. prosince 2017. V rámci výzvy nemohou být předloženy projekty, které byly přihlášeny do výběrového řízení na poskytnutí dotací pro rok 2017.

Plné znění výzvy k 750. výročí první písemné zmínky o městě, Programu podpory kultury a zachování kulturního dědictví na území statutárního města Ostrava v letech 2016–2020 a formuláře žádosti mohou zájemci nalézt zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…