Ostrava: Společnost OZO už podruhé získala Národní cenu České republiky

05.12.2022 12:03 | Tisková zpráva

Společnost OZO Ostrava získala Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Porotu kromě jiného oslovilo také Reuse centrum Ostrava, jehož provozovatelem odpadová firma je.

Ostrava: Společnost OZO už podruhé získala Národní cenu České republiky
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Umístili jsme se na třetím místě v kategorii soukromý sektor a získali ocenění Společensky odpovědná organizace III. stupně a mezinárodní certifikát Committed to Sustainability 3 Stars,“ konstatuje jednatel OZO Ostrava Karel Belda a zdůrazňuje, že ostravské odpadové společnosti se v této prestižní soutěži podařilo uspět už podruhé, a navíc o stupeň lépe. „Zmíněný úspěch je důkazem toho, že OZO Ostrava své aktivity v této oblasti stále rozvíjí a zdokonaluje a že je tak pro své zaměstnance, obchodní partnery i okolní komunitu spolehlivým a odpovědným partnerem.“

Aby se detailně přesvědčili o aktivitách OZO Ostrava zejména v enviromentální, ekonomické a sociální oblasti, hodnotitelé odpadovou společnost zhruba měsíc před udělováním cen osobně navštívili.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

„Ověřovali nejen to, jak pečujeme o zaměstnance, ale zajímali se také o veškeré naše aktivity v sociální sféře směřované na okolní komunitu. K našim pomyslným plusovým bodům patřila například trvalá podpora sportovních a kulturních aktivit v místech trvalého působení firmy i každoroční vyhlašování tematických výzev na podporu obecně prospěšných projektů realizovaných na území Ostravy,“ doplňuje Vladimíra Karasová z OZO Ostrava.

„V enviromentální oblasti byla určitě oceněna snaha o maximální míru využití odpadu, se kterým nakládáme, i výchova dětí a mládeže, jíž se už dvě desetiletí věnujeme v našem vzdělávacím centru. A také informační kampaně, jejichž prostřednictvím oslovujeme širokou veřejnost a motivujeme ji k snižování množství odpadu a k ochraně životního prostředí,“ pokračuje a dodává, že ke společenské odpovědnosti firmy patří také transparentnost podnikání, individuální k přístup k obchodním partnerům i otevřenost vůči jejich námětům, připomínkám a podnětům.

„Ale asi nejvíc členy hodnotící komise zaujalo naše reuse centrum, kde dáváme starším věcem příležitost najít nového majitele a znovu sloužit, místo toho, aby se staly odpadem,“ uzavírá Vladimíra Karasová.

  • Národní ceny patří k nejstarším a nejprestižnějším v tuzemsku udělovaným oceněním.
  • Do soutěže o Národní ceny ČR, kterou vyhlašuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Rada kvality ČR, se letos přihlásilo 46 organizací, uděleno bylo 20 cen, z toho 7 zlatých, 7 stříbrných, 4 bronzové, a vyhlášeni byli 2 absolutní vítězové. Vyhlášení výsledků ročníku 2022 se konalo v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu pod záštitou prezidenta ČR, předsedkyně Poslanecké sněmovny a předsedy vlády ČR.
  • Národní ceny kvality jsou každoročně udělovány ve více než 80 zemích světa podle mezinárodních schémat uznávání EFQM. Hodnocení firmám napovídá, zda jsou na správné cestě k vynikajícím výsledkům, jak si stojí v českém konkurenčním prostředí a zda mají potenciál zlepšit se a rozvíjet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…