Ostrava v Praze: nejlepší inscenace

13.07.2017 16:45

Festival ostravských divadel Ostrava v Praze se letos koná již poosmé. Ostravská profesionální divadla nabídnou pražskému publiku to nejlepší ze svých repertoárů, včetně muzikálu Edith a Marlene. Svá představení na festivalu uvedou také Komorní scéna Aréna, Divadlo Petra Bezruče a Divadlo loutek Ostrava.

Ostrava v Praze: nejlepší inscenace
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Letošní rok se nese v Ostravě ve znamení oslav 750. výročí od první písemné zmínky o městě. I proto bude přehlídka ostravských divadel v Praze reprezentativní. „Motem letošního festivalu je: Ostrava vyveze do Prahy to nejlepší,“ potvrdil primátor Tomáš Macura. 

Přehlídka se koná ve dnech 4. až 8. listopadu a pražské publikum uvidí osm inscenací. Divadlo loutek Ostrava zahraje Čapkovu Dášenku, dětským divákům je určena také hra Národního divadla Moravskoslezského Zob, Zob, Zoban!!! NDM uvede balet Hamlet a operu Oresteia. Komorné scéna Aréna představí trilogii Tomáš Vůjtka S nadějí, i bez ní, Slyšení a Smíření. Bezruči zahrají Spalovače mrtvol s Norbertem Lichým v hlavní roli. Festival uzavře v Ostravě vyprodaný muzikál Edith a Marlene. Za hlavní roli v tomto muzikálu získala Cenu Thálie Hana Fialová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…