Ostrov: Revitalizace Halasovy ulice včetně vnitrobloků

25.01.2015 20:02

Stavba se nachází v katastrálním území Ostrov nad Ohří č.715883, v zastavěném území města Ostrova, jižně od centrální oblasti, mezi ulicemi Masarykova – Krušnohorská – Seifertova a Halasova, včetně vlastní Halasovy ulice.

Ostrov: Revitalizace Halasovy ulice včetně vnitrobloků
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Stavba řeší úpravu stávající místních komunikací včetně parkovišť, chodníků, jejich odvodnění a osvětlení. Zároveň s tím jsou řešeny vyvolané přeložky inženýrských sítí : podzemní kabelové vedení sdělovací – telefonní Telefónica O2 a kabelů a stožárů VO.

Ve vnitroblocích jsou upravovány stezky pro pěší, jsou schváleny vegetační úpravy i mobiliář. Účelem stavby je zvýšení bezpečnosti chodců v oblasti mateřské školy, zvýšení kapacity parkovišť a regenerace prostoru vnitrobloků.

a) Pozemní komunikace: Celá oblast ulic Seifertova, Halasova a Lipová je zklidněna na Zónu 30. Halasova ulice je rekonstruována včetně jednostranného chodníku pro pěší. Oboustranně je ohraničena chodníkovými přejezdy. Živičná vozovka má šířku 3,25 m. Stávající pojížděné chodníky jsou rozšířeny na min. 3,0 m a jsou upraveny na obytné zóny ve zpevnění z betonové silniční dlažby. Stezky pro pěší ve vnitroblocích jsou upraveny ve zpevnění chodníkovou dlažbou šířky 1,5 m.

Jsou schváleny vegetační úpravy – pokácení mimolesní zeleně, která brání v rozšíření a té, která neodpovídá požadavkům (přerostlé a vzájemně si vadící kusy).

Náhradní výsadba bude jak v nízkorostoucí zeleni, tak v nových vhodných stromech.

b) Odvodnění pozemních komunikací: Povrch vozovek je odvodněn pomocí uličních vpustí a odvodňovacích žlabů do jednotné kanalizace. Povrch travnatých parkovišť je odvodněn do vsaku.

c) Veřejná parkoviště Součástí stavby je též řešení dopravy v klidu – parkoviště pro osobní vozidla. V trojúhelníku ulice Halasovy a Lipové jsou schválena 3 stání, podél Halasovy ulice 28 stání, z toho 1 pro tělesně postižené.

Vnitrobloky mají u větve B a C vždy 5 stání, z toho 1 pro tělesně postižené. Větev D má 11 stání, z toho 1 pro ZTP, větev E 14 stání, z toho 1 pro ZTP a větev F 5 stání, z toho 1 pro ZTP.  Celková kapacita parkovišť lokality je tedy 71 stání, z toho 6 pro ZTP.

d)Vybavení pozemních komunikací: Stávající veřejné osvětlení bude upraveno a osvětluje rekonstruované komunikace.

Náklady stavby: 7 860 000  Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…