Otrokovice: Zlínský kraj poskytl dotaci otrokovickým hasičům

11.12.2014 14:35

Účelovou neinvestiční dotaci ve výši 17 200 korun obdrželo město Otrokovice od Zlínského kraje na výdaje spojené s činností jednotek sboru dobrovolných hasičů.

Otrokovice: Zlínský kraj poskytl dotaci otrokovickým hasičům
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

12.200 korun obdrží dobrovolní hasiči z otrokovické jednotky a 5 tisíc obdrží hasiči z kvítkovické jednotky. Letošní dotace pokryje výdaje na opravy hasičských vozidel u obou hasičských jednotek.

Zlínský kraj každým rokem uvolňuje částku ze svého rozpočtu na pokrytí výdajů jednotek vzniklých v daném kalendářním roce. Z poskytnutých dotací se hradí například výdaje vzniklé v souvislosti s uskutečněným zásahem jednotky na výzvu Krajského operačního a informačního střediska HZS Zlínského kraje mimo její územní obvod. „Nejčastěji se dotace využívají na odbornou přípravu prostřednictvím specializačních kurzů, taktických nebo prověřovacích cvičení či velitelských dnů, nebo na věcné vybavení. Například v tomto roce poskytl Zlínský kraj dalších 150 tisíc na nákup zásahových obleků a čerpadla pro obě JSDH,“ uvedl vedoucí Oddělení krizového řízení Městského úřadu Otrokovice Jan Kováč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…