Pardubice: Kvůli anonymu bude uzavřena jedna ulice a několik škol

30.09.2014 9:10

Policie se intenzivně zabývá anonymním oznámením útoku na Univerzitu Pardubice. Vzhledem k tomu že oznamovatel nespecifikoval přesné místo útoku, týkají se bezpečnostní opatření všech budov. V úterý 30. září proto budou uzavřena všechna univerzitní pracoviště a také několik škol. V souvislosti s bezpečnostními opatřeními uzavře PČR od 09:00 do 15:00 také Studentskou ulici procházející univerzitním kampusem.

Pardubice: Kvůli anonymu bude uzavřena jedna ulice a několik škol
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Jsme v kontaktu s PČR, která se oznámením od minulého týdne zabývá. Již prohledala všechny univerzitní budovy v Pardubicích. Další kolo pyrotechnických prohlídek začalo dnes,“ řekla  primátorka Štěpánka Fraňková.

Podle pokynu policie bude v úterý uzavřena budova ZŠ Štefánikova, fungovat nebude ani Základní umělecká škola v Havlíčkově ulici. „Víme, že to může být pro některé rodiče malých dětí těžké, rychle zajistit hlídání. Proto jsem se s ředitelkou školy dohodla, že školní družina, která je v jiné budově, bude otevřena.  Škola také zajistí pro děti stravování,“ dodala primátorka.  

Zcela uzavřena bude v úterý od 09:00 do 15:00 Studentská ulice. Proto bude změněna trasa linek 10 a 16, které jí projíždí. Zastávka Univerzita nebude obsluhována, spoje budou stavět na zastávce Hradecká, dál pojedou po Hradecké ulici na zastávku Cihelna točna. 

Policie, v jejíž kompetenci je řešení celé situace, doporučuje, aby lidé omezili v tento den v dopoledních a odpoledních hodinách pohyb v blízkosti univerzitních budov, tj. v Pardubicích v ulicích Havlíčkova, Štefánikova, Nerudova – od místa křížení s ul. Jungmannova směrem k náměstí Čs. legií, ulici Smilova – od místa křížení s ul. 17. listopadu směrem k náměstí Čs. legií a ulice K rozvodně. Ulice K Cihelně a Studentská budou úplně uzavřeny. Policisté se budou pohybovat přímo v okolí uzavřených budov. „Prosím všechny občany, aby dbali pokynů policistů,“ vyzývá primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…