Pardubice: Město bude pojistkou proti ztrátě značky Zlatá přilba

09.02.2017 14:24

Město Pardubice chce být pojistkou pro případ, že by byla na prodej ochranná známka na Zlatou přilbu, případně anglická verze tohoto výrazu. Uzavře proto společně s Auto moto klubem Zlatá přilba Pardubice s majitelem ochranných známek smlouvu, podle níž bude mít klub i město na odkup ochranné známky předkupní právo.

Pardubice: Město bude pojistkou proti ztrátě značky Zlatá přilba
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Plochodrážní závod Zlatá přilba s téměř devadesátiletou tradicí patří k akcím, které jsou  tzv. rodinným stříbrem Pardubic. Ochrannou známku k názvu dnes vlastní třetí osoba a my jsme se společně s Auto moto klubem rozhodli, že smlouvou ošetříme, aby v případě, že vlastník bude chtít známky odprodat, měly klub i město možnost přednostně se o odkupu ucházet. O Zlatou přilbu přijít nechceme,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Ochrannou známku Zlatá přilba, stejně jako její  verzi Golden helm, si v roce 2013 zaregistrovala společnost JRM Speedway Factory, která je řadu let partnerem AMK ZP Pardubice při pořádání závodu o Zlatou přilbu. Smlouva o spolupráci, na které se oba subjekty, společně s městem Pardubice dohodly, potvrzuje toto partnerství na dalších deset let. AMK bude moci po dobu spolupráce využívat ochranné známky i název Zlatá přilba. Společnost  JRM Speedway Factory se také zavazuje, že ochranné známky v případě, že ukončí svou činnost v oblasti motocyklového sportu, či v případě, že obdrží nabídku na její odkoupení, nabídne přednostně k odkoupení AMK Zlatá přilba a následně městu Pardubice.

Tradice pardubické Zlaté přilby sahá do roku 1929, kdy se z iniciativy Františka Hladěny (1903-1942) uskutečnil na travnaté dráze pardubického dostihového závodiště první ročník. Ještě čtrnáctkrát  pak na slavném závodišti bojovali závodníci na travnaté dráze dlouhé 2 400 metrů o cennou trofej, která dala závodu jméno. Od druhého ročníku je Zlatá přilba mezinárodní soutěží, od roku 1964 je pořádána na škvárové dráze plochodrážního stadionu v Pardubicích – Svítkově. Díky systému více jízd je Zlatá přilba považována za nejspravedlivější na světě. Pardubická dráha je specifická svou délkou a šíří. Přilba se jezdí v šesti jezdcích na šest kol, což je světový unikát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…