Pardubice: Město chce na opravu Dělnické ulice získat dotaci

17.07.2017 9:19

Pardubice se budou ucházet o dotaci na rekonstrukci Dělnické ulice. Desítky milionů korun by město podle rozhodnutí radních mělo získat prostřednictvím národního programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury v příštím roce, kdy by se komunikace důležitá pro obslužnost průmyslové zóny v Černé za Bory také měla dočkat opravy.

Pardubice: Město chce na opravu Dělnické ulice získat dotaci
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Oprava komunikace, která je v kritickém stavu a přitom až nadlimitně zatížena kamionovou dopravou, je důležitá pro další rozvoj průmyslové zóny.  Působí zde řada firem.  Některé plánují další rozšíření a dopravní napojení je pro ně klíčové. Proto s rekonstrukcí chvátáme,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

V průmyslové zóně v Černé za Bory v současné době na ploše 134 hektarů působí více než 40 firem. Největší z nich je Foxconn, který zaměstnává  více než polovinu z 5520 lidí dojíždějících do zóny za prací. Právě tato firma plánuje v  zóně velkou investici do svého dalšího rozvoje. Zhruba kilometr dlouhá Dělnická ulice je nezbytná pro obslužnost většiny zde působících subjektů. V současné době jí denně projede na 340 kamionů.

„Ze závěrů pasportizace, kterou jsme v květnu provedli společně s agenturou pro podporu podnikání a investic Czechinvest vyplynul, že je nutná kompletní obměna této komunikace, která naprosto  nevyhovuje potřebám průmyslové zóny s mnoha významnými firmami,“ konstatovala náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková. „V průběhu rekonstrukce, která bude složitá zejména proto, že během ní není možné firmy odříznout od dopravního napojení, by mělo dojít nejen k výměně povrchu vozovky a odstranění nefunkčního kolejiště, ale také k vybudování chodníků, parkovacích ploch, osvětlení a podobně,“ dodala náměstkyně.

Pardubice proto urychleně vyberou firmu, která do konce roku přepracuje již neaktuální projektovou dokumentaci na rekonstrukci a zahájí výkup pozemků, které budou pro tuto investiční akci třeba.
Žádost o dotace chce město podat do konce roku 2017 s tím, že stavba má být zahájena v příštím roce a ukončena nejpozději v roce 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.