Pardubice: Město ocenilo nejlepší kantory a ředitele v divadle

15.04.2017 18:15

Oslavy Dne učitelů v Pardubicích nabývají na lesku. Město letos předalo ocenění svým nejlepším pedagogům již po jedenácté.

Pardubice: Město ocenilo nejlepší kantory a ředitele v divadle
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Z původně spíše komorního setkání vedení města s oceněnými kantory ve společenském sále radnice se postupně stává významná společenská událost. Letos město pozvalo učitele svých škol do Východočeského divadla, kde před zahájením představení předalo ocenění těm nejlepším.

Z pedagogů, nominovaných řediteli školských zařízení, vybírá komise pro výchovu a vzdělávání na ocenění ty, kteří do své práce vnášejí nejvíce inovace a kreativity, kteří dlouhodobě motivují a úspěšně připravují své žáky na mezinárodní a celostátní olympiády a soutěže. „I vzhledem k tomu, že moje manželka je učitelka, vím, jak je tato práce náročná a kolik úsilí musí pedagogové věnovat tomu, aby neustrnuli ve svých dovednostech a vědomostech, aby nesklouzli k rutině. Nechceme, aby ocenění města bylo pouhou formalitou, ale skutečně projevem společenského uznání. Proto vybíráme ty nejlepší, proto chceme, aby oslava Dne učitelů byla výjimečnou událostí,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

„Právě pro zvýšení prestiže oceňování nejlepších pedagogů za rok 2016, kdy jsme nově vedle pěti pedagogů vyhlásili i tři nejlepší ředitele, jsme se rozhodli předávat ceny ve velmi důstojných prostorách Východočeského divadla. Součástí poděkování bylo i divadelní představení kultovního britského sitcomu Jistě, pane ministře. Věřím, že si všichni ocenění, ale i nominovaní spolu s hosty večer užili,“ sdělil náměstek primátora zodpovědný za školství Jakub Rychtecký. Ocenění za rok 2016, spojené s finanční odměnou si odnesla pětice pedagogů. Martina Drnková – Kubů z mateřské školy Korálek, Martin Skřivánek ze základní školy Benešovo náměstí, Soňa Černá ze ZŠ Prodloužená, Roman Faltys ze základní umělecké školy v Havlíčkově ulici a jeho kolega ze ZUŠ Polabiny Radovan Píša. Mezi ředitelkami příspěvkových organizací v oblasti vzdělání uspěly – ředitelka Ratolesti Hedviku Cempírkovou, ředitelka ZŠ Staňkova Giselu Kosteleckou a bývalá ředitelka ZŠ Studánka Ivana Nejedlá. Do Studánky letos putuje i zvláštní cena, kterou náměstek primátora zodpovědný za školství Jakub Rychtecký udělil Blance Kafkové.

Výběr oceněných pedagogů radě města doporučila Komise pro výchovu a vzdělávání na základě předem stanovených kritérií. Nominace prováděli ředitelky a ředitelé škol.  „Profese pedagoga je nesmírně náročná. Město může do škol investovat, vybavovat učebny, ale pravou duší školy, a to co z ní děti do života odnesou, jsou pedagogové. Oceňujeme učitele a učitelky, kteří ve své profesi neustrnuli, ale dál na sobě pracují, sledují moderní trendy výuky a umí své znalosti předat dětem, zkrátka jsou opravdovými profesionály ve svém oboru a učení je pro ně posláním, ne pouhým zaměstnáním,“ řekl náměstek Jakub Rychtecký s tím, že na výchově a vzdělávání našich dětí se v pardubických školských zařízeních podílí více než 900 pedagogů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…