Pardubice: Rosická školka dostane moderní kuchyni

06.04.2017 15:16

S novou moderní kuchyní vstoupí do příštího školního roku mateřská škola v Rosicích nad Labem. Rekonstrukce stávajícího stravovacího provozu začne v červnu, hotovo by mělo být před koncem prázdnin. Město Pardubice investuje do rekonstrukce zastaralé kuchyně svého předškolního zařízení zhruba pět milionů korun.

Pardubice: Rosická školka dostane moderní kuchyni
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Budova mateřské školy slouží svému účelu od roku 1954, v posledních letech město postupně investuje do jejich oprav. Například v roce 2008 byla budova zateplena, vyměněna okna i dveře a opravy se dočkala jak střecha, tak fasáda domu.  Nyní je na řadě školní kuchyně, která již vykazuje značné nedostatky zejména z hlediska hygienických předpisů,“ řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Práce na rekonstrukci kuchyně jsou naplánovány z převážné části na období letních prázdnin. Stavební firma musí nejprve položit novou kanalizaci, až pak přijde na řadu kuchyně samotná. Její dispozice se příliš nezmění, zato vybavení gastroprovozu bude moderní, plně vyhovující současným požadavkům. „Součástí rekonstrukce je také výměna vzduchotechniky,“ dodala náměstkyně s tím, že rekonstrukce kuchyně během června nenaruší provoz školy, když stravování bude zajištěno dovozem jídla z jiného zařízení. V době letních prázdnin zůstane mateřská škola uzavřena a o děti se až do 24. srpna postarají jiné mateřinky.

Rosická mateřská škola je dvoutřídním předškolním zařízením s celodenním provozem a kapacitou pro 52 dětí. Je jednou ze 37 mateřských škol, které město provozuje. K tomu je zřizovatelem 17 škol základních, dvou uměleckých a dvou domů dětí a mládeže. Vzhledem k tomu, že většinu školských budov převzalo město před lety od státu v ne právě dobré kondici, investuje každoročně miliony do jejich oprav a rekonstrukcí. Například v loňském roce to bylo zhruba 85 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …