Pardubice: Opravy na gymnáziu byly po čtyřiceti letech nutností

06.08.2018 19:49

Letní měsíce jsou na Gymnáziu Pardubice na Dašické ulici ve znamení oprav. Pardubický kraj zde investuje do rekonstrukce sociálního zařízení pro žáky i zaměstnance školy ve všech podlažích hlavního objektu gymnázia a dále do sprch a toalet u tělocvičny. Celková investice přesahuje osm milionů korun.

Pardubice: Opravy na gymnáziu byly po čtyřiceti letech nutností
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V rámci stavebních úprav dojde k výměně odpadů a rozvodů vody. Bude provedeno nové oddělení mezi jednotlivými kabinami a rekonstrukce elektroinstalace včetně osvětlení. Součástí rekonstrukce je také výměna dlažby, obkladů a instalace nové sanitární techniky. Sprchy u tělocvičny budou navíc doplněny o sádrokartonové podhledy. Vyřešíme i nevyhovující a chybějící vzduchotechniku,“ sdělil Bohumil Bernášek, radní odpovědný za školství.

Celkové náklady na realizaci jsou ve výši 7,2 milionu korun. Pardubický kraj zaplatí 6,2 milionu a škola ze svého rozpočtu jeden milion korun.

„K opravám jsme byli nuceni přistoupit z důvodů havarijního stavu. Rozvody byly původní ze sedmdesátých let,“ odůvodnil rekonstrukci Luděk Burian, ředitel gymnázia. Kromě stavebních úprav došlo i k vymalování některých tříd. „Vyměnili jsme i původní nábytek v kabinetech a kancelářích,“ doplnil Luděk Burian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…