Pardubice: Pěšinu na nábřeží Chrudimky nahradila nová cesta

02.05.2015 12:43

Přístupová cesta od zdymadla k parku Na Špici je hotova. Aby mohla plně sloužit pěším i cyklistům, čeká ji ve čtvrtek ještě kolaudace. Po dokončení rekonstrukce Tyršových sadů budou mít obyvatelé i návštěvníci Pardubic k dispozici novou rekreační trasu, na níž mohou spojit pobyt ve dvou revitalizovaných parcích třeba s návštěvou zámku.

Pardubice: Pěšinu na nábřeží Chrudimky nahradila nová cesta
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Výstavbou této komunikace, vedoucí po protipovodňovém valu, se nám podařilo přirozeně propojit oba parky a vytvořit tak velmi příjemnou procházkovou trasu v zeleni a přitom prakticky v centru Pardubic,“ řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Nová levobřežní komunikace směřuje od Labské ulice, na níž se napojuje u zdymadla, podél Chrudimky k lávce, vedoucí do nově zrekonstruovaného parku Na Špici. Komfortní přístup do parku tak získali zejména návštěvníci směřující sem z centra Pardubic či z Polabin.  Cesta má mlatový povrch vhodný jak pro pěší, tak pro cyklisty.

Výstavba této komunikace přišla na zhruba 600 tisíc korun a hradilo ji ze svého rozpočtu město. Do celé lokality však v poslední době proudily a proudí miliony. V loňském roce byl s podporou Evropské unie nákladem téměř 36 milionů korun obnoven park na Špici, nová lávka přišla na zhruba šest milionů. V současné době panuje stavební ruch v Tyršových sadech. Revitalizace centrálního pardubického parku, která je rovněž prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje města dotována z Evropských fondů, má stát více než 88 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…