Pardubice: Primátor na kontrole společnosti Explosia a.s.

05.03.2017 18:06

Události, které se udály v Poličských strojírnách, přiměly primátora města Pardubic, aby vyrazil na kontrolu k pardubickému výrobci výbušnin. Necelý týden poté, co se v Poličce při výbuchu trhavin zranilo 19 lidí, nahlédl Martin Charvát přímo do výroby plastických trhavin.

Pardubice: Primátor na kontrole společnosti Explosia a.s.
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Byl jsem v takovém provozu vůbec poprvé v životě. Překvapil mě třeba samotný areál, který je nepředstavitelně rozlehlý a až nečekaně zalesněný, což plní také bezpečnostní úlohu,“ řekl při své návštěvě primátor. Kromě výroby průmyslových trhavin měl možnost se seznámit také s nejznámější plastickou trhavinou světa Semtex.

Hlavním důvodem jeho návštěvy bylo ovšem zjištění, jakým způsobem společnost Explosia a.s. dodržuje bezpečnostní opatření a jak se snaží předcházet možným nehodám. „Byl jsem ze strany společnosti ujištěn, že se snaží o maximální zajištění bezpečnosti nejen svých zaměstnanců, ale všech lidí, kteří se v okolí společnosti nacházejí. Zaujaly mě například valy, za kterými jsou výrobní prostory schované, nebo výfukové stěny, jejichž úkolem je zmírnit následky případného výbuchu,“ řekl Martin Charvát. Generální ředitel Explosia a.s. Josef Tichý upozornil primátora například na speciální ochranné pracovní pomůcky, které musejí být například antistatické. „Ve většině provozů si zaměstnanci nemohou dovolit vstoupit na pracoviště ani s hodinkami, náušnicemi, natož pak například s mobilním telefonem,“ vysvětlil Josef Tichý.

Mimo otázky Martina Charváta nezůstala ani bezpečnostní pásma, která se týkají nového územního plánu města Pardubic. „Pan ředitel mě znovu ujistil, že data, na základě kterých zakreslujeme bezpečnostní pásma do územního plánu města, jsou správná,“ dodal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…