Pardubice: Výsadba nového parku u Paláce Pardubice a polikliniky Kolf začala

28.03.2024 13:05 | Tisková zpráva

Na začátku týdne se začala chystat plocha poblíž Paláce Pardubice, kde v rámci projektu sídelní zeleně vyroste nový park. Ten bude čítat zhruba 90 kusů nově vysazených dřevin, trvalkové záhony, cestní síť nebo mobiliář.

Pardubice: Výsadba nového parku u Paláce Pardubice a polikliniky Kolf začala
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

“V úterý ráno začaly přípravy na výsadbu desítek kusů stromů v areálu u Paláce Pardubice. Jednalo se o rozměření, přípravu osazovacího rastru a přípravu terénu,” přiblížila náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová a pokračovala. “Vzhledem k tomu, o jaké lokalitě se bavíme, se zvolily takové dřeviny, které budou schopné existovat v náročných podmínkách městského prostředí.”

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41442 lidí

Celkem bude tedy vysazeno 16 bíle kvetoucích třešní, 34 růžově kvetoucích třešní, 25 trnovníků akátů, 3 pawlovnie čínské, 4 vícekmenné břízy a 8 javorů. “Na výsadbu má firma čas do konce měsíce dubna, nicméně dřeviny by měly být na svém stanovišti už v následujících dvou týdnech,” informovala Kristýna Podhajská z Odboru životního prostředí pardubického magistrátu.

V dalších etapách by měla na ploše přibýt cestní síť, která bude kopírovat již vyšlapané cestičky. Dále přibudou trvalkové záhony kolem chodníků a drobný mobiliář. Celkové náklady na výsadbu stromů by se měly vejít do milionu korun.

Výsadba byla navrhnuta za účelem zlepšení kvality životního prostředí, zlepšení mikroklimatických podmínek a se záměrem celkového zlepšení kvality veřejného prostoru. “Chceme z prázdné nevyužívané plochy vytvořit chladivý ostrov uprostřed města se spoustou stromů a okrasnými záhony. Věříme, že díky tomu Pardubákům zpříjemníme pobyt v centru při čekání na autobus nebo na kamarády,” uzavřela náměstkyně Klčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…