Pardubice se dočkají opravy mostu u nemocnice a jeho propojení s rychlodráhou

27.06.2017 15:17

Záměr opravy mostu v ulici Kyjevská (estakády u nemocnice) a především záměr napojit Kyjevskou ulici na „rychlodráhu“, tedy na ulici kpt. Jaroše, schválili ve čtvrtek zastupitelé Pardubic. Byla tak dána zelená akcím, na které město léta čeká.

Pardubice se dočkají opravy mostu u nemocnice a jeho propojení s rychlodráhou
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Most v ulici Kyjevská byl postaven v roce 1964 a převádí silniční dopravu přes železniční trať Praha-Česká Třebová, vlečku, pozemní komunikaci I/37 a místní komunikace. Celková délka mostu včetně zdí je 425 metrů a vlastní přemostění má délku 298 metrů.

„V dubnu 2017 byl proveden pracovníky ústavu ČVÚT v Praze předběžný stavebně-technický průzkum mostu, který zhodnotil jeho aktuální stav. Dle závěrů průzkumu most nesplňuje požadavky dané normami. Podle standardně prováděných mostních prohlídek jsou na mostu vady a poruchy, které budou mít vliv na jeho zatížitelnost a použitelnost. Rekonstrukci je nutné řešit v co nejkratší době s tím, že v rámci rekonstrukce mostu dojde k přípravě na budoucí propojení ulic Kyjevská a kpt. Jaroše,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za dopravu Jiří Rozinek s tím, že na tento projekt bude mít město možnost získat až stoprocentní dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Odhadnutá doba rekonstrukce mostu je zhruba 9 měsíců, z hlediska technologických postupů je potřeba realizovat ji v jedné stavební sezoně, tedy od jara do podzimu. V souběhu s rekonstrukcí by se realizovalo propojení mostu s rychlodráhou, což je zásadní věc, díky které by se ulehčilo dopravě v centru města,“ podotkl ke schváleným záměrům dopravních staveb primátor Martin Charvát, jenž v souvislosti se zamýšlenou rekonstrukcí hlavní příjezdové trasy k nemocnici zdůraznil nutnost poskytnutí adekvátních objízdných tras.

Dle schváleného záměru by „rychlodráhu“ a ulici Kyjevská propojovala mimoúrovňová okružní křižovatka umístěná na nadjezdu. Připojení z ulice kpt. Jaroše bude řešeno pomocí připojovacích a odbočovacích pruhů. Dle optimistických odhadů by samotná realizace mohla přicházet v úvahu nejdříve v roce 2019. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…