Pelhřimov: Lepší obraz i zvuk, místo části sedadel lehátka. Kino Vesmír prošlo proměnou

11.10.2023 10:23 | Tisková zpráva

Dvacet pět dnů nepromítalo kino Vesmír. Za tu dobu prošlo zásadní modernizací a celou řadou úprav. Momentálně nabízí divákům větší komfort – lepší obraz i zvuk, možnost sledovat film vleže i nový systém prodeje vstupenek či občerstvení. Tím nejzásadnějším počinem byla změna AV techniky.

Pelhřimov: Lepší obraz i zvuk, místo části sedadel lehátka. Kino Vesmír prošlo proměnou
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Ta stará se dostala na hranici životnosti, proto město Pelhřimov jako náš zřizovatel počítalo v rozpočtu na letošní rok s nákupem nové. Výměna se uskutečnila právě v minulých týdnech,“ informoval Martin Ecler, ředitel Kulturních zařízení města Pelhřimova, které mají provoz kina Vesmír na starosti. Nový projektor je laserový měnila se i kompletní technika, která s promítáním filmů souvisí.

Nový je promítací server. Původní zvuk 5.1 Dolby Digital byl nahrazen za pokročilejší verzi 7.1, došlo k výměně zesilovačů. „Veškeré změny si kladou za cíl nabídnout divákovi ten nejlepší zážitek. Obraz i zvuk budou výrazně lepší, při promítání filmů v režimu 3D nabídneme divákům nové brýle. Ty budou lehčí a určitě i méně poruchové než ty původní,“ uvedl. Rozhodně ne poslední novinkou v sále je nové promítací plátno.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36125 lidí

Proměnou prošlo i hlediště. Po analýze návštěvnosti kina a možností promítat filmy opakovaně došlo k redukci sedadel. Několik jich ubylo v poslední řadě, což bylo nutné pro vytvoření ochranné zóny v blízkosti laserového promítacího zařízení. Sedadla zmizela v prvních třech řadách, kde je nahradila pohodlná pololehátka. „Inspirovali jsme se ve velkých kinech. Divákům chceme nabídnout možnost většího komfortu. Nyní je na rozhodnutí každého, zda bude chtít představení sledovat v sedě nebo se položí. Každému vyhovuje něco jiného a my tu možnost výběru momentálně nabízíme,“ sdělil Martin Ecler.

Redukce počtu sedadel má jednu podstatnou výhodu. Nový systém kina obecně klade menší nároky na velikost obsluhujícího personálu a snížená kapacita bude mít dopad na potřebu méně osob povinného protipožárního dozoru, což přinese snížení provozních nákladů.

Kino lépe působí i na pohled, vnitřní prostory mají novou výmalbu. Vstupenky koupíte také v přívětivějším prostředí. Venkovní pokladna byla přestěhována do vnitřních prostor, prodej vstupenek tak bude probíhat jako u ostatních kulturních akcí. Samozřejmostí se stává i bezhotovostní nákup vstupenek. Změnil se také provozovatel občerstvení. „To jsme si po řadě let vzali pod náš patronát. Chtěli jsme mít větší kontrolu nad nabídkou, způsobem přípravy i bezhlučnosti obalů, do kterých se občerstvení dává,“ vysvětlil Martin Ecler.

Pozn.: Kulturní zařízení města Pelhřimova p.o. tímto děkují Městu Pelhřimov za investici do vybavení kina Vesmír.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…