Pelhřimov: Školy připravily pro budoucí prvňáčky nezapomenutelné zápisy

11.04.2024 16:14 | Tisková zpráva

Budoucí školáci si užili nezapomenutelné zápisy do prvních tříd, které se u nás konaly v pátek 5. a sobotu 6. dubna. Učitelé a jejich pohádkoví pomocníci ze všech čtyřech pelhřimovských základních škol se při zápisech snažili o to, aby dětem připravili nejen pohádkový zážitek, ale také otestovali jejich základní dovednosti nutné pro školní úspěchy.

Pelhřimov: Školy připravily pro budoucí prvňáčky nezapomenutelné zápisy
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Děti se bavily a učily zároveň, když se hravou formou podílely na různých aktivitách, jako je počítání, zpěv, malování, rozpoznávání barev a geometrických tvarů. Bez obav a nervozity zvládaly úkoly, které si pro ně učitelé připravili. Rodiče, kteří se účastnili zápisu svých dětí, byli pyšní na to, jak samostatně a sebejistě úkoly zvládaly.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Žáci ZŠ Krásovy domky se proměnili v princezny a pohádkové postavičky inspirované Zlatovláskou, zatímco na ZŠ Komenského se děti přenesly na palubu pirátské lodi.

ZŠ Na Pražské si zvolila téma Kouzelný zápis s Harry Potterem, kdy děti z mudlovské reality zažily atmosféru světa čar a kouzel. Závěrem si odnesly pamětní listy, bonbony, čarovné hůlky, keramickou sovičku Hedviku a perníčky a rodiče mohli ochutnat kouzelnickou kávu ve stánku Magic Coffee.

Na ZŠ Osvobození se žáci převlékli do kostýmů, představujících čtyři roční období. Zde na budoucí prvňáčky čekaly kromě znalostních úkolů i pohybové aktivity.

Kromě samotných zápisů měly pelhřimovské školy čestné hosty – místostarosty Zdeňka Jaroše a Karla Kratochvíla, kteří si nejen prohlédli průběh zápisu, ale také si vyzkoušeli, zda by jako budoucí školáci obstáli. Celkově se jednalo o příjemný a harmonický víkend plný radosti a vzrušení, který vytvořil pevný základ pro vstup budoucích prvňáčků do světa školního vzdělávání.

tab

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…