Pelhřimov: Vánoční výzdoba města - tradice, ale také novinky

18.11.2018 7:34

Vánoce se pomalu blíží a pracovníci Technických služeb města Pelhřimova (TsmP) pilně připravují vánoční výzdobu města. Jak informoval Jaroslav Záběhlík z TsmP, její dokončení se plánuje tak, aby rozzářila město během období adventu.

Pelhřimov: Vánoční výzdoba města - tradice, ale také novinky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Každý rok se vánočně zdobí střed města včetně všech přilehlých ulic, dále frekventované lokality, jako například třída Legií, Strachovská, Pražská, Hrnčířská, u pivovaru, Pod Kalvárií, u Kaple Panny Marie Bolestné, sídliště Osvobození u Rákosníčkova hřiště, u Sauny, před sportovní halou, Karlovo náměstí a Svatovítské náměstí. Nově přibude vánoční výzdoba v prostoru kašny, další novinkou bude ozdobení stromu na Pražské ulici u zastávky MHD Osvobození I.,“ prozradil J. Záběhlík.

Pokud jde o vánoční strom, barevné ladění na něm zůstane zachováno jako loni, ale částečně se obnoví světelné řetězy. Vánoční strom se letos poprvé slavnostně rozzáří na Masarykově náměstí v neděli 2. prosince a tentokrát to bude jedle, pocházející ze soukromé zahrady z Pavlova u Pelhřimova. Ta bude pokácena a následně postavena na náměstí v úterý 27. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…