Písecké kulturní léto nabídne bohatý prázdninový program

04.07.2018 7:37

Začínají prázdniny a s nimi také Písecké kulturní léto. Projekt, který přináší obyvatelům i návštěvníkům města každý prázdninový týden akce ke zpestření letního života. V Palackého sadech se tak opět budou konat koncerty různých žánrů, divadelní představení či sportovně-společenské akce.

Písecké kulturní léto nabídne bohatý prázdninový program
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Letos se v Písku uskuteční již XXXI. ročník Mezinárodních letních kurzů prof. Otakara Ševčíka pro mladé houslisty. Pro veřejnost je určena série koncertů klasické hudby v Trojici, na kterých vystoupí vedoucí kurzů i jejich absolventi. Pravidelnou porcí kultury, zábavy a zážitků ožijí také Palackého sady. Již na 3. ročník interaktivního zábavného odpoledne Písek na laně zve společnost LezeTop v pátek 13. července od 14.00 hodin. Ve středu 18. července od 18:00 zde zahraje lidová kapela Písecká čtyřka.

"V sobotu 21. července se v Palackého sadech a v domě U Slona koná Letní slavnost. Začíná v 15 hodin ve Schrenkově pavilonu Promenádním koncertem, na kterém zahraje Erika Ernyei Qaurtet. O přestávce se můžete podívat na prvorepublikovou módní přehlídku a taneční vystoupení T-Dance. V domě U Slona se v 17.30 koná vernisáž výstavy Písek v čase, v 18 hodin jazzový koncert Jakub Zomera Trio, pak opět módní přehlídka a T-Dance a v 19.30 si můžete poslechnout Swingové melodie Honzy Kašpárka. Od půl desáté večer začíná Benátská noc s vodními skauty a ohňostrojem. Před domem U Slona budou vystavena historická vozidla a bicykly," přibližuje akci Dagmar Sedláčková z Centra kultury města Písek.

Divadelní soubor Boďi z Jaroměře přijede ve středu 25. července s představením O Zubejdě Solimánské. Večer bude pokračovat koncertem Pavla Horejše. Ve čtvrtek 3. srpna v 17.00 hodin začíná II. ročník festivalu Jazz in Pisek. Ve středu 8. srpna si mohou návštěvníci Palackého sadů poslechnout Dechovou hudbu města Písku a 22. srpna folkového zpěváka a kytaristu Josefa Pelána a Pavla Jarčevského ze skupiny Jen Tak Tak. V polovině srpna do města opět zavítají "krojované" soubory z různých koutů světa v rámci Mezinárodního folklórního festivalu. Závěr prázdnin bude patřit místní skupině Strings, která zahraje ve středu 29. srpna.

Program Píseckého kulturního léta připravuje Centrum kultury a pro návštěvníky je zdarma. Akce se koná za podpory města Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

7:37 Olomouc: Ryzí zlato v olomoucké podobě jako citová investice

Česká národní banka vydala zlatou minci v nominální hodnotě 5000 korun s motivy historického jádra O…