Písek: Stezka propojující sídliště Jih a Hřebčinec by měla stát méně, než město předpokládalo

30.07.2015 20:17

Rada města na svém dnešním jednání vybrala nejvhodnějšího uchazeče pro stavbu stezky ze sídliště Jih. Nově vybudovaná cesta bude v Písku sloužit chodcům a cyklistům. Povede ze sídliště k okružní křižovatce ulic Obchodní, U Hřebčince, Havelkova a Budějovická.

Písek: Stezka propojující sídliště Jih a Hřebčinec by měla stát méně, než město předpokládalo
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„S ohledem na zajištění přístupnosti pozemku 1280/1 bude realizace úseku 3 rozdělena do dvou na sebe navazujících etap výstavby. Ostatní úseky budou realizovány v jediné etapě,“ vysvětluje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje. Stezka bude pravděpodobně přerušena u jednoho z pozemků v délce cca 30 metrů. V případě, že se městu Písek podaří získat pozemek do září 2015, bude stezka provedena v celém rozsahu. Pokud ne, vynechané místo se zpevní drceným kamenivem a komunikace zde bude dokončena v budoucnu.

„Vybudování stezky bude levnější. Předpokládaná cena veřejné zakázky byla 3 300 000 Kč bez DPH. Nejvhodnější nabídka má ale hodnotu 2 778 827 Kč bez DPH,“ uvádí místostarosta Josef Knot (TOP09). V současné chvíli bude firma vyzvána k podepsání smlouvy o dílo.

Své nabídky městu předložily celkem čtyři společnosti. Pokud se žádná z nich nedovolá, mohlo by se začít stavět už v srpnu. „Součástí stavby bude také tvorba doprovodné zeleně a zapojení pouličního osvětlení. Stezka by měla být hotová říjnu letošního roku,“ dodává Josef Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…