Písek: Ve dvou mateřských školách jsou nové výdejny obědů

03.09.2017 16:00

Zrekonstruované a nově vybavené výdejny obědů čekají po prázdninách na děti z 9. mateřské školy, Alšova, a Křesťanské mateřské školy, Dobrovského. Před začátkem školního roku je slavnostně otevřela starostka města Eva Vanžurová. Zakázku v hodnotě 2,2 milionu korun s DPH provedla firma Robro a. s.

Písek: Ve dvou mateřských školách jsou nové výdejny obědů
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Ve výdejnách jsou nové rozvody, podlahy, obklady i vybavení včetně elektrospotřebičů,“ říká Andrea Klimešová z odboru školství a kultury MěÚ Písek.  Do jídelny, kde se chystají obědy pro obě školky, přibyl moderní konvektomat.

Město Písek je zřizovatelem šesti základních a třinácti mateřských škol. „Po základních školách, které z velké části mají hlavní modernizaci již za sebou, se nám daří postupně zvelebovat také školy mateřské. Zvyšování komfortu považujeme za nezbytné jak pro děti, tak pro personál,“ říká starostka města Eva Vanžurová. Její slova potvrzuje vedoucí učitelka Křesťanské mateřské školy Helena Kučerová: „Kuchyňky, které jsme dosud využívali, byly ještě původní ze sedmdesátých let minulého století, což samozřejmě občas působilo problémy. Z moderního vybavení máme radost a také nás těší jistota, že se přímo v objektu našich školek bude i nadále vařit.“ Přímý kontakt s kuchařkami je podle Heleny Kučerové velmi cenný pro motivaci dětí k dobrému stolování.

Stavební práce nad rámec běžné údržby se o prázdninách nevyhnuly ani dalším školním objektům. „Například v ZŠ Jana Husa se prováděla 4. etapa výměny oken a opravovala se fasáda na historické budově v areálu školy a v ZŠ T. G. Masaryka je nově zrekonstruovaná elektroinstalace na 2. stupni,“ doplňuje Andrea Klimešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…