Písek: Za parkování na třech místech ve městě můžete platit mobilem

08.05.2021 6:34

Začátkem května byla v Písku spuštěna aplikace umožňující uhradit poplatek za parkování mobilním telefonem. Zatím je to možné pouze na parkovištích na Velkém a Alšově náměstí a v Jungmannově ulici. Do budoucna plánujeme tuto možnost platby rozšířit na všechna placená parkoviště ve městě.

Písek: Za parkování na třech místech ve městě můžete platit mobilem
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Mobilní platbu lze provést pomocí služby MPLA. Jedná se o bezpečný způsob bezhotovostní platby za parkování a také o nejrychlejší bezhotovostní platbu parkovného. Řidiči nemusejí hledat parkovací automat nebo drobné, mají také možnost kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit. Před první platbou je nutné v Nastavení aplikace zadat RZ vozidla, e-mailovou adresu a spárovat platební kartu. Informace se uloží do cookies prohlížeče a při dalším použití už není potřeba nic zadávat – zaplatíte parkovné jen na tři kliknutí. Aplikaci si můžete stáhnout z http://mpla.io  nebo v GooglePlay či AppStore. Služba MPLA je také propojena s portálem Mapy.cz, takže snadno uhradíte parkovné i z portálu či aplikace Mapy.cz. Návod na nastavení aplikace před první mobilní platnou najdete zde.

U každého z možných způsobů platby (web, aplikace, Mapy.cz) se vyplňují údaje jednorázově při první platbě, aplikace si zapamatuje vaše data, která bezpečně spravujete pod chráněným přístupem, který využívá ověřené bezpečnostní certi?káty a nemusíte zadávat heslo. Systém města obdrží informaci o úhradě, na účet provozovatele je připsaná platba za parkovné. Platný parkovací status vašeho vozu je také v informačním systému. Strážník městské policie si tak platnost vašeho parkování ověří prostřednictvím registrační značky vozidla. Za platbu parkovného vám na e-mail přijde elektronický účetní doklad vztahující se ke každé transakci. Platbu parkovného touto aplikací je možné provést na více než 60 místech v republice, například v Praze, Brně, Liberci nebo Příbrami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…