Plánovat společně budoucnost Kopřivnice přišla stovka lidí

08.05.2017 14:45

Stovka lidí se ve středu 3. května sešla v kulturním domě na veřejném projednání nazvaném Plánujme společně, aby rozhodla o prioritách a příležitostech města Kopřivnice.

Plánovat společně budoucnost Kopřivnice přišla stovka lidí
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Veřejné fórum začalo prezentací spolku Smilig Dog, který účastníkům představil svou činnost společně s ukázkami dovedností speciálně cvičených psů. Po přivítání všech starostou města Miroslavem Kopečným, měli návštěvníci možnost shlédnut prezentaci vedoucí oddělení strategického plánování Lenky Šimečkové, která vysvětlila, jak se pracuje s loni vybranými příležitostmi, problémy a prioritami města. „Zároveň představila záměry Kopřivnice a také projekty, na kterých se v současné době aktuálně pracuje,“ uvedla koordinátorka fóra Plánujme společně Barbora Mužíková.

Prostory hlavního sálu kopřivnického kulturního domu, kde se akce uskutečnila, zaplnilo celkem sedm stolů, u kterých příchozí řešili problémy týkající se veřejné správy a podnikání, dopravy, sportu a kultury, vzdělávání, životního prostředí, sociálních věcí a další. Nechyběl ani stůl mladých, u kterého seděli zástupci kopřivnických dětských zastupitelů, kteří své vlastní fórum absolvovali v minulém týdnu. „Ti již měli vybrané dva návrhy, které v zápětí mohli účastníci akce podpořit svým hlasem."

Z půl hodiny trvající diskuze s garanty jednotlivých stolů a širokou veřejností vzešlo třináct příležitostí a priorit, které by Kopřivničany měly zajímat nejvíce. „Na čelních místech se v hlasování umístil vznik terénní služby preventivně působící proti ztrátě bydlení či znovuzískání možnosti samostatně bydlet, zachování plochodrážního oválu při rekonstrukci letního stadionu, doplnění chodníků dle vyšlapaných stezek na sídlištích nebo vytvoření plochy pro setkávání pejskařů,“ okomentovala výsledek Barbora Mužíková s tím, že vybranou třináctku bodů následně ověří sociologický průzkum.

Ten bude realizován v průběhu května a zapojeno do něj bude pět set respondentů. „Průzkum na naši akci navazuje proto, aby ověřil důležitost vybraných bodů u vzorku široké veřejnosti,“ vysvětlila koordinátorka akce a dodala: „Pro město jej budou zajišťovat agenturní pracovníci, aby došlo k dodržení všech potřebných náležitostí.“

V rámci fóra Plánujme společně radnice rozdala dva šeky, v hodnotě deset a pět tisíc korun. První šek získalo s jasnou převahou hlasů dětské zastupitelstvo na realizaci projektu Zábavné odpoledne pro vybrané cílové skupiny. Druhého šeku se nakonec vzdali plochodrážníci, kteří získali shodný počet hlasů s projektem organizace Smiling Dog. „Protože jsme viděli, že při hlasování nás podpořily některé členky tohoto spolku, rozhodli jsme se, že my se nároku na šek vzdáme v jejich prospěch,“ okomentoval situaci jeden ze zástupců AK ploché dráhy Kopřivnice za potlesku všech přítomných. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…