Plzeň: Čtyři školy získaly ocenění za mezinárodní spolupráci

30.10.2017 15:16

Masarykova základní škola, 6. mateřská škola, Střední škola informatiky a finančních služeb a Gymnázium Luďka Pika získaly ocenění za spolupráci se zahraničními školami na říjnové národní konferenci programů Erasmus+/eTwinning v Olomouci. Obdržely certifikát eTwinning Quality label. Oba programy se týkají mezinárodní spolupráce mezi žáky, studenty a učiteli napříč Evropou, ale i mimo ni.

Plzeň: Čtyři školy získaly ocenění za mezinárodní spolupráci
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Za projekt s názvem Překvapení z balíčků, aneb poznáváme svět získala ocenění 6. mateřská škola v Plzni, se svým projektem Make friends with Dash & Dot uspěla Masarykova škola v Plzni. S odbornou i metodickou stránkou v začleňování programování a robotiky do výuky jí pomáhá Centrum robotiky v Plzni, jež je součástí Správy informačních technologií města Plzně. V minulém školním roce rozšířila Masarykova škola využívání robotiky na mezinárodní úroveň.

Ocenění obdržela i Střední škola informatiky a finančních služeb za projekt The Challenges of our cultures. Gymnázium Luďka Pika získalo za projekt APRENDIENDO CON EMOCION(ES) kromě certifikátu kvality ještě národní cenu. Porotci ocenili, že propojuje programy eTwinning a Erasmus+.

Konference se uskutečnila 12. až 14. října 2017, organizátorem byl Dům zahraniční spolupráce. Akce se zúčastnilo na 130 českých učitelů z mateřských, základních, ale i středních škol, které jsou vedeny v rejstříku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…