Plzeň: Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti

11.04.2018 7:37

U příležitosti Mezinárodního dne památek se v sobotu 14. dubna výjimečně otevře návštěvníkům doposud nezrekonstruovaný Loosův interiér na Klatovské 19. Komentované prohlídky se zde konají pouze několikrát ročně, sobotní prohlídka bude letos první.

Plzeň: Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Každý z interiérů, které v Plzni vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos, se pyšní nejen prvotřídním designem, ale skrývá v sobě také jedinečný příběh. Podobně je tomu také v případě bývalého bytu továrníka Huga Semlera na Klatovské 19. Z kdysi přepychového bydlení, pro které Loos navrhl překrásný hudební salon obložený mramorem fantastiko, se staly kanceláře.

Rodina Huga Semlera byla nucena před druhou světovou válkou uprchnout před nacisty z Čech. V průběhu druhé světové války zde sídlilo místní velitelství wehrmachtu. V květnu 1945 zde byla podepsána kapitulace a poté dům využívala Československá armáda.

Třicetiminutové komentované prohlídky se konají v 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 14:00, 14:45, 15:30 a 16:15 (poslední prohlídka). Vstupenky v ceně 50 korun je možné zakoupit v Turistickém informačním centru vedle radnice anebo online prostřednictvím webu ZDE.

Vzhledem k tomu, že objekt doposud nebyl rekonstruován, prohlídky jsou nepřístupné dětem do 12 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…