Plzeň: Projekt PROSIT zvýšil zájem o technické vzdělávání

09.11.2019 8:32

Dvouletý projekt s názvem PROSIT (tedy Porozumění, Respekt, Osvěta, Spolupráce, Inkluze, Technologie), jenž je financován z evropských dotací, ukončila 7. listopadu závěrečná konference v plzeňském Centru robotiky. Představilo se na ní všech 15 zapojených plzeňských základních škol, kdy každá měla pro účastníky připravené zajímavé úkoly s využitím vybavení, jež v rámci projektu získala. Tímto vybavení, byly tablety, interaktivní panel, mBoti, výukové stavebnice určené na konstruování úloh z oblasti pohybu, těles, mechaniky, hydrostatiky, optiky nebo zvuku.

Plzeň: Projekt PROSIT zvýšil zájem o technické vzdělávání
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Ráda bych poděkovala všem, kteří se projektu PROSIT zúčastnili. Jsem přesvědčena, že přispěl k zatraktivnění technického vzdělávání a ke zvýšení zájmu dětí o nové technologie. Žáci poznali region a jeho trh práce prostřednictvím exkurzí do jednotlivých firem. Předpokládám, že děti i pedagogové budou moderní technologie i nadále využívat,“ řekla na úvod konference radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Konference se zúčastnili učitelé, vychovatelé i žáci, kteří tak měli možnost prezentovat svoji školu, vzájemně se inspirovat a sdílet zkušenosti s ostatními. V průběhu konference byly představeny výstupy projektu, například informační panely Čím budu…, interaktivní cvičení o místním regionu, sborník nápadů s tipy do výuky, metodická příručka pro výukovou stavebnici a její využití v družinách. Doprovodný program konference vytvořily čtyři městské firmy – Plzeňské městské dopravní podniky, Čistá Plzeň, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská a Centrum robotiky, které byly v projektu zapojeny jako spolupracující organizace.

Celkový rozpočet projektu činil 22, 694 miliony korun. Zapojila se do něj zhruba stovka učitelů a čtyři tisíce dětí, uskutečnilo se 120 exkurzí do firem, v Centru robotiky proběhlo 60 projektových odpolední. Snahou realizačního týmu je pokračovat v nastaveném procesu podpory škol v oblasti moderních technologií a zapojit do nových projektů více škol včetně škol mateřských.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…