Plzeň: V lesích platí zákaz těžby do konce roku

24.09.2017 8:36

Ministerstvo zemědělství České republiky nařídilo vlastníkům lesů v lesních porostech smrku a borovice zastavení těžby kvůli kalamitě do konce roku 2017. Výjimkou jsou jen nahodilé těžby, z těch však musí být dřevo podle tohoto nařízení zpracováno do 31. března 2018. Toto omezení je již platné pro celou Českou republiku a musí se jím řídit všichni vlastníci lesa.

Plzeň: V lesích platí zákaz těžby do konce roku
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Kalamita je prakticky rozšířena na celém území České republiky. Dlouhodobé sucho způsobilo přemnožení škůdců lesních porostů, zejména pak kůrovce. Navíc část území postihla před nedávnem větrná smršť,“ uvedla vedoucí Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně Dagmar Svobodová Keiferová.

Město Plzeň obhospodařuje 4, 111 tisíc hektarů lesů v 52 katastrálních územích, která se nacházejí v působnosti obcí s rozšířenou působností Plzeň, Stod, Nýřany, Rokycany a Přeštice. Vedoucí odboru životního prostředí upozornila, že pracovníci odboru budou provádět intenzivní kontrolu opatření ministerstva v terénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…