Plzeň chce spolupracovat s Nory na projektech Smart City

24.09.2017 19:12

O budoucí možné spolupráci na projektech Smart City hovořili zástupci Norského velvyslanectví v České republice s plzeňským primátorem Martinem Zrzaveckým na společné schůzce na radnici. Jednání se zúčastnil za norskou stranu zástupce velvyslankyně Vegar Andreassen a poradce pro komunikaci a obchod Terje B. Englund, za Plzeň kromě primátora ředitel Správy informačních technologií města Plzně Luděk Šantora a dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Jiří Ptáček.

Plzeň chce spolupracovat s Nory na projektech Smart City
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zástupci Plzně informovali norskou stranu o projektech v rámci Smart City Plzeň v oblasti dopravy, vzdělávání i podnikání včetně plánů města do budoucna. Primátor mimo jiné zmínil, že má Plzeň velké ambice v oblasti bezpilotního letectví a chce být jedničkou v rámci České republiky při vývoji a využívání dronů.

„Jako první město v ČR máme povolení na provádění leteckých prací, máme nové zázemí pro naše Centrum Dronet, iniciovali jsme vznik certifikátového programu Technologie bezpilotního létání na Západočeské univerzitě, pořádáme unikátní festival bezpilotního létání DronFest,“ uvedl.

Jiří Ptáček představil již existující projekty v oblasti městské hromadné dopravy včetně plánovaných, například projekt Smart City Parking. Luděk Šantora mimo jiné zmínil projekty v oblasti technického vzdělávání dětí a mládeže, zejména koncept Smart Edu Plzeň, kdy město podporuje pomocí nejrůznějších aktivit technické vzdělávání dětí a provazuje pomocí projektů jednotlivé stupně škol.

Norská strana nabídla Plzni možnost spolupráce při výměně zkušeností se Smart City projekty. Zmínila zejména norské město Bergen, které je ve využívání chytrých technologií na špičce norských měst. Obě delegace se dohodly na zorganizování dalšího pracovního jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.