Plzeň vybudovala nové zázemí na svém stadionu ve Skvrňanech

15.11.2019 15:25

Nový jednopodlažní objekt se střešní terasou, občerstvením a zázemím nechala Plzeň vybudovat na svém atletickém stadionu ve Skvrňanech ve Vejprnické ulici. Vylepší tak služby pro sportovce i například rodiče, jež čekají na své trénující děti.

Plzeň vybudovala nové zázemí na svém stadionu ve Skvrňanech
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Budova jednoduchého tvaru s užitnou plochou 122 metrů čtverečních stojí na jižní straně areálu, je v centru dění. Zhotovitelem stavby za necelých šest milionů korun bez DPH byla společnost KLAUS – STAVOS Plzeň, investiční akce byla realizována Odborem správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

„Těší mě, že se nám podařilo doplnit chybějící zázemí. Objekt o rozměrech 25 krát 6,2 metru a výškou 3,4 metru poskytuje zázemí návštěvníkům i sportovcům, kteří se chtějí občerstvit. Bude využíván při soutěžích i pro další účely, například jako tribuna. Také se díky němu zvýšil počet toalet v areálu, větší jsou i skladové prostory,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Zděná stavba má stropní konstrukci z předpjatých panelů a je založená na železobetonových pásech. Na rovné střeše se nachází terasa. Objekt je obložen cementotřískovými deskami ve žluté barvě a navazuje tak na stávající objekt atletické hlavní tribuny. Základem jsou jednoduché tvary, funkční design. Přes venkovní rampu je objekt propojen s chodníkem, který obíhá celý atletický ovál a zároveň slouží jako hlavní přístupová trasa.

„Prostory občerstvení budou veřejnosti zpřístupněny v první polovině měsíce prosince. Na toto období je naplánováno slavnostní otevření. Pevně věřím, že nám nový objekt pomůže zkvalitnit zázemí městského sportovního areálu jeho návštěvníkům a současně vyřešit problém s nedostatkem prostor. Zpracovatelem projektové dokumentace je společnost AS Projekt, spol. s.r.o.,“ doplnila Karolina Fric z  Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.