Prachatice: Radu seniorů navštívil starosta města

28.12.2017 19:51

Rada seniorů města Prachatice se schází dle potřeby. Rok 2017 zakončila 15. prosince 2017 na prachatické radnici. Jednání tentokrát navštívil i starosta města Martin Malý.

Prachatice: Radu seniorů navštívil starosta města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Prachaticích na náměstí

Poděkoval všem, kteří věnují svůj čas a zkušenosti věcem veřejným, ve svém volném čase.

Na jednání předseda rady seniorů Miroslav Bojanovský zhodnotil uplynulý rok a také všem členům, přítomným i těm, kteří se nemohli dostavit, poděkoval. Je rád, že se daří přenášet podněty od seniorů k vedení města a ještě více pak za jejich plnění. Rada seniorů města Prachatice má servis, který zajišťuje odbor kanceláře starosty, garantem je referent, který na základě domluvy s předsedou jednotlivá jednání svolává a připravuje.

Na posledním jednání v prosinci se hovořilo i o jednotlivých organizacích, které jsou v radě seniorů zastoupeny. Od nového roku, jak informovala Zdena Hrůzová, dochází například ke změně názvu Svazu důchodců na Senioři ČR. Rozebírala se také grantová schémata kraje, města, ministerstev, nadací. Prevence kriminality pro seniory Bezpečně doma i v obci byla v roce 2017 podpořena Jihočeským krajem, nicméně akcí již proběhlo mnoho, a tak se více méně budou prevencí zabývat individuálně jednotlivé spolky. Jana Krejsová ze Seniorské občanské společnosti informovala o evropském projektu s Městskou knihovnou Prachatice, který nabízí seniorům jazykové kurzy, poznávací cesty a mnoho dalšího. Marie Bednárová za baráčníky se zmínila o přípravě oslav stého výročí založení republiky nebo Eliška Weysserová za osadní výbor hovořila o systému informování osady Libínské Sedlo, Perlovice, Volovice.

Nechyběly ani vize do roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…