Pracovní skupina z Kopřivnice vyrazila do Bánovců nad Bebravou

25.03.2017 12:36

V minulém týdnu vyrazili zástupci města Kopřivnice do spřátelených Bánovců nad Bebravou na Slovensku. Zástupci z oblasti kultury, sociálních věcí, cestovního ruchu i turistů si se svými slovenský kolegy vyměnili zajímavé informace i zkušenosti.

Pracovní skupina z Kopřivnice vyrazila do Bánovců nad Bebravou
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Jednodenní návštěvu Bánovců nad Bebravou vnímali všichni zúčastnění jako velmi přínosnou. V novém spřáteleném městě kopřivnickou delegaci přivítali nejen na radnici, došlo také na návštěvu školských zařízení, kulturního domu, knihovny a mnoha dalších míst. „Cesta kopřivnických zástupců se uskutečnila na základě pozvání ze slovenské strany. Cílem návštěvy byla výměna informací, zkušeností a navázání spolupráce v různých oblastech, tak, jak je uvedeno v Memorandu, které naše města uzavřela,“ okomentovala výjezd Vendula Sopúchová z odboru školství, kultury a sportu.

Pro pracovní skupinu zástupci z Bánovců nad Bebravou připravili zajímavý program. „Atmosféra byla po celou dobu více než přátelská,“ shodli se všichni zúčastnění s tím, že viděli mnoho zajímavého. „Program setkání plně splnil má očekávání. V rámci návštěv škol nám bylo umožněno projít učebny i provozní zázemí a porovnat je s obdobně velkými školami v Kopřivnici. Zajímavé bylo i seznámení s kulturními institucemi a podmínkami, v nichž připravují kulturní programy pro město,“ prozradil jeden z členů kopřivnické delegace, ředitel ZUŠ Z. Buriana Zdeněk Babinec.

Obě strany by rády co nejdříve navázaly spolupráci, a to ať už se jedná o městské akce či aktivity jednotlivých spolků. „Rádi bychom, aby zástupci z Bánovců dorazili na letošní Kopřivnické dny techniky, neboť jejich zájem o Tatru, která velmi ovlivnila život také v jejich městě, je opravdu velký,“ uvedla Vendula Sopúchová.

Také další z členů pracovní skupiny, kteří slovenskou stranu navštívili, již mají v hlavách nápady na spolupráci. „Členové Klubu českých turistů jsou připraveni pomoci při organizaci pobytu bánoveckých turistů v našem městě i s přípravou tras. Zajímavý se pro nás jeví květen, kdy se koná turistická akce Bánovecká padesátka, které bychom se mohli zúčastnit,“ prozradil předseda Komise pro mezinárodní vztahy a člen Klubu českých turistů v jedné osobě Karel Kočiš. „I my bychom rádi navázali spolupráci s tamější základní uměleckou školou spočívající ve výměně kulturních programů a podobně,“ sdělil Zdeněk Babinec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…