Praha 10: Dojde k symbolickému předání obrazu Josefa Čapka

31.10.2016 10:50

Dnes dojde k symbolickému předání obrazu Josefa Čapka do zápůjčky Galerii středočeského kraje.

Praha 10: Dojde k symbolickému předání obrazu Josefa Čapka
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

V pondělí 31.10. ve vile Karla Čapka, která je ve vlastnictví MČ Praha 10, dojde k symbolickému předání originálu obrazu Josefa Čapka, na kterém jsou ilustrace k jedné z loupežnických pohádek Desatera pohádek (to je sice dílo Karla Čapka, ale právě loupežnické pohádky napsal a ilustroval Josef Čapek). Dílo se radnice rozhodla zapůjčit Středočeskému kraji, který pořádá krásnou výstavu právě o dílu bratří Čapků.

U symbolického předání budou kromě starosty a 1. zástupce starosty Prahy 10 také zástupci Středočeského kraje, ale i paní Dostálová s manželem - vnučka Josefa Čapka, která dodnes bydlí ve druhé polovině dvojdomku.

Akce proběhne 31.10. od 16:30. Velmi prosím o potvrzení účasti předem, dům bratří Čapků je sice od pohledu velký, ale jednotlivé místnosti jsou poměrně stísněné, potřebovali bychom se proto zařídit podle počtu zájemců - moc děkuji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…